fbpx

Ascensiunea vârfului Mt. Wilhelm(4509m) din Papua Noua Guinee

de la
975,00 

Provincia Chimbu poate fi considerată una din cele mai spectaculoase regiuni din Papua Noua Guinee în ceea ce privește peisajele. Terenul este accidentat iar peisajele rurale și grădinile așezate pe aceste pante abrupte formează imagini de neuitat. Veți traversa trei ecosisteme, cel tropical, cel temperat și cel alpin. Veți admira orhideele sălbatice și veți trece prin ”păduri” de cicadee. Dacă vreți într-adevăr să experimentați peisajul înalt din Papua Noua Guinee nu trebuie să ratați acest traseu.

Tariful este valabil pentru un grup de 5 persoane.

Data de plecare: 7 august 2019

 • Recenzii 0 Reviews
  0/5
 • Tipul vacanței Tipul activității
  Active-breaks, Jungle, Trekking, Wildlife
 • Nivelul activității Energic
  4/8
 • Mărime grup Grup mic
  5 persoane
Totul despre Ascensiunea vârfului Mt. Wilhelm(4509m) din Papua Noua Guinee.

Provincia Chimbu poate fi considerată una din cele mai spectaculoase regiuni din Papua Noua Guinee în ceea ce privește peisajele. Terenul este accidentat iar peisajele rurale și grădinile așezate pe aceste pante abrupte formează imagini de neuitat. În timpul ascensiunii veți traversa trei ecosisteme, cel tropical, cel temperat și cel alpin. Veți admira orhideele sălbatice și veți trece prin ”păduri” de cicadeE. Dacă vreți într-adevăr să experimentați peisajul înalt din Papua Noua Guinee nu trebuie să ratați acest traseu.

Dacă nu doriți să urcați pe munte puteți alegeți traseul mai lejer, spre tabăra de bază și să rămâneți la cabană, ceea ce poate fi o experiență inedită. Socializați cu prietenii și familia celor care administrează păstrăvăria de aici și plimbați-vă prin superba grădină a cabanei. Vârful Wilhelm poate fi urcat în toată perioada anului însă cele mai bune luni pentru a o face sunt între Aprilie și Noiembrie. Vremea este plăcută în timpul zilei însă e posibil să fie destul de rece seara. Pe munte se pot atinge temperaturi chiar și de -5 grade Celsius iar dacă mai luăm în calcul și vântul, temperatura resimțită poate fi de -15 grade Celsius.

NOTĂ: În funcție de ora sosirii, este posibil să nu aveți nevoie de cazare în Port Moresby, ci să luați un zbor intern către Mt Hagen în aceeași zi.

Dacă ora sosirii nu permite acest lucru în aceeași zi, este nevoie de cazare suplimentară în Port Moresby, atât în prima zi cât și în ultima zi. Tariful acestuia nu este inclus în program.

Există și posibilitatea unei zile suplimentare în Kegsugen, la cabana lui Betty. Zona este ideală pentru explorat și merită luată în considerare. Vă veți plimba toată ziua, veți coborî la școală pentru a întâlni familiile ghizilor care vă duc pe munte. Tariful unei zile extra nu este inclus în pachet.

Pentru plecările din 11 august și 9 septembrie, după ascensiunea vârfului Mt Wilhelm, programul se poate continua cu festivalul Mt Hagen (11 august) și Goroka Show (9 septembrie).

Ce este inclus și ce nu este inclus în tarif
Ce este inclus în acest tarif?Items that are included in the cost of tour price.
 • Ghid local experimentat
 • Porteri personali
 • Porteri de grup
 • Transferuri Mt Hagen – Mt Wilhelm – Mt Hagen (4-5 ore pe sens)
 • 2 nopți de cazare și mese la cabana lui Betty de la Mt Wilhelm
 • 1 noapte și mese la tabăra de bază (cabană rustică, condiții modeste)
 • Taxe în tabăra de bază
 • Taxe pe traseu
 • Transferuri
Ce nu este inclus în acest tarif?Items that are not included in the cost of tour price.
 • Zborurile internaționale și interne (aprox. 1600 eur pentru zbor cu plecare din București)
 • Costurile cu obținerea vizei (2000000 rupii – 120 euro)
 • Asigurarea de călătorie
 • Cazare în Port Moresby (dacă este cazul)
 1. Ziua 1 Sosire în Port Moresby

  La sosirea în Port Moresby, veți fi întâmpinați de un reprezentant al partenerilor locali și veți efectua transferul către cazare.  Cazare la Hotel Crowne Plaza.

  * În funcție de ora de sosire la Port Moresby, puteți zbura direct spre Mt. Hagen fără a mai avea cazare.

 2. Ziua 2 Zbor către Mt Hagen și transfer către cabană

  La sosire pe aeroportul din Mt Hagen veți fi întâmpinați de un reprezentant al partenerilor locali și veți fi transferați către cabana Mt. Wilhelm în Kegsugel, unde veți înnopta. Traseul parcurs până la cabană va fi foarte accidentat, așa că cel mai bun loc pentru a putea admira peisajele este pe platforma camionului. Drumul durează aproximativ 5-6 ore. Cazare în cabană.

  Mese incluse: prânz și cină

 3. Ziua 3 Trekking către tabăra de bază

  După micul dejun, veți porni spre tabăra de bază. Veți înainta cu grijă, pentru a vă putea aclimatiza și pentru a admira peisajele. Veți merge prin junglă, veți vedea orhidee sălbatice și posibil păsări exotice după care veți ajunge într-o vale plină de ferigi până la lacurile unde este tabăra de bază. Traseul are aproximativ 3-4 ore. Cazare la cabană.

  Mese incluse: mic dejun, prânz și cină

 4. Ziua 4 Urcarea pe Muntele Wilhelm

  Astăzi vă așteaptă o zi grea. În seara precedentă vă culcați devreme pentru a vă odihni, deoarece trezirea este la miezul nopții. Luați un mic dejun lejer, care include ceai sau cafea. Lăsați bagajele mari în cabană și porniți pe traseu nu mai târziu de ora 1 noaptea, pentru a putea ajunge pe vârf la răsăritul soarelui. Pe traseu veți face multe pauze pentru odihnă și aclimatizare. Odată ajunși pe vârf veți face multe poze și veți admira peisajul de vis. După aceea va începe o lungă coborâre spre cabană, cu o scurtă oprire în tabăra de bază pentru o băutură caldă și ceva mâncare.

  Aceasta este o zi foarte lungă și istovitoare așa că vă rugăm să nu o subestimați și să vă măsurați foarte bine abilitățile fizice. Traseul are în jur de 14-15 ore. Cazare în cabană.

  Mese incluse: mic dejun, prânz și cină

 5. Ziua 5 Întoarcerea în Mt Hagen

  Începeți ziua devreme și după micul dejun veți fi transferați la aeroport pentru zborul intern către Port Moresby și conexiunea cu zborurile internaționale.