fbpx
Etajul de vegetație joasă
Pe urcare
Tabăra de corturi
Tabăra de corturi
Peisaj cu cortul
Prin pădurea tropicală

Ascensiune pe Kilimanjaro – Ruta Lemosho

de la
1.980,00 

Supranumit și ”Acoperișul Africii”, Kilimanjaro, cu al său vârf Uhuru (5895 m), pe care se poate ajunge folosind ruta Lemosho dar și pe alte trasee de drumeție, impresionează atât prin dimensiune cât și prin peisaj. Situat în nord estul Tanzaniei, Kilimanjaro este un vulcan stins și este considerat al patrulea cel mai proeminent munte din lume.

Prima ascensiune pe vârful Uhuru a avut loc în 1889 iar de atunci, popularitatea acestui munte a explodat. Există în prezent mai multe rute ce duc către vârf, cele mai folosite fiind ruta Lemosho, Machame, Marangu și Shira.

Vă invităm să urcăm vârful Uhuru, într-o frumoasă aventură de 10 zile în Tanzania, pe ruta Lemosho. Vom traversa pădurile tropicale de la baza masivului Kilimanjaro, admirăm peisajul alpin deșertic al platoului Shira și ne cazăm în corturi, pregătindu-ne fizic și psihic pentru ascensiunea din ziua a 8-a.

Perioade: 3 ianuarie – 12 ianuarie 2022, 7 februarie – 16 februarie 2022

Mărime grup: maxim 10 persoane

Tariful este valabil pentru un grup de 10 persoane

La cerere, putem organiza programul și în altă perioadă. Totuși, este bine să evitați lunile aprilie, mai, iunie și noiembrie întrucât ploile sunt frecvente.

 • Recenzii 0 Reviews
  0/5
 • Tipul vacanței Tipul activității
  Hiking, Trekking
 • Nivelul activității Dificil
  5/8
 • Mărime grup Grup mic
  2-10 persoane
Totul despre Ascensiune pe Kilimanjaro – Ruta Lemosho.

Ruta Lemosho este considerată cea mai spectaculoasă de pe Kilimanjaro, oferind participanților peisaje superbe de o parte și alta a masivului. Traseul pornește din partea vestică, de la Londorossi Gate și urcă treptat, trecând prin taberele intermediare, până în vârful Uhuru, la o altitudine de 5895 de metri. Vom traversa prin etaje diferite de vegetație, variind de la pădurile tropicale de la bază până la peisajul alpin deșertic din partea de sus a muntelui.

Vom înnopta în corturi de maxim 3 persoane iar ghizii se vor asigura că ascensiunea noastră se va încheia cu succes.

Ce este inclus și ce nu este inclus în tarif
Ce este inclus în acest tarif?Items that are included in the cost of tour price.
 • Transfer de la / către aeroportul internațional Kilimanjaro
 • Transfer la Londorossi Gate
 • Transfer de la Mweka Gate la cazare
 • Toate taxele de ascensiune pe Kilimanjaro
 • Porteri și ghizi locali pentru ascensiunea pe Kilimanjaro
 • Echipament de camping
 • Toaletă portabilă
 • 2 nopți cazare în unități tip lodge
 • 7 nopți de cazare în corturi (maxim 3 persoane/ cort)
 • Toate mesele incluse, începând cu cina din Ziua 1 până la micul dejun din Ziua 10
 • Taxă de salvare
Ce nu este inclus în acest tarif?Items that are not included in the cost of tour price.
 • Zborurile către / dinspre Tanzania
 • Băuturile alcoolice sau non-alcoolice
 • Serviciile de spălătorie
 • Bacșișul la mese, porteri, ghizi și șoferi
 • Alte activități ce nu sunt incluse în program
 1. Ziua 1 Sosirea

  Odată sosiți în Tanzania, vom fi preluați din aeroportul internațional Kilimanjaro și transferați la cazarea noastră. În cursul serii vom avea o ședință tehnică pentru a pune la punct ultimele detalii legate de echipament și programul din zilele ce urmează. Dacă lipsește o parte din echipament puteți închiria oricând echipamentul dorit.

  Dacă ajungem în Tanzania la o oră târzie, se recomandă încă o zi de aclimatizare.

 2. Ziua 2 Arusha – Londorossi Gate – Tabăra Mti Mkubwa

  După micul dejun, plecăm de la cazarea noastră din Moshi spre Londorossi Gate. În jurul prânzului, ne vom opri într-un sat pentru a lua masa și pentru a face ultimele cumpărături, dacă este necesar. Vom face cunoștință cu ghizii noștri și vom începe ascensiunea prin pădurea tropicală ce umbrește pantele joase ale muntelui Kilimanjaro.

  Nu o să fie o drumeție lungă însă în cele trei ore vom avea ocazia să vedem o varietate de animale sălbatice prezente aici, cum ar fi maimuțele Colobus. Odată ajunși în tabăra Mti Mkubwa ne instalăm corturile și admirăm cerul înstelat.

 3. Ziua 3 Tabăra Mti Mkubwa – Tabăra Shira

  Dimineața, după ce mâncăm, lăsăm în urmă pădurea tropicală și pătrundem într-un peisaj de tufăriș și vegetație joasă, întretăiat de pârâuri montane.

  La finalul zilei ajungem în tabăra Shira.

 4. Ziua 4 Tabăra Shira – Tabăra Moir

  În această zi vom traversa un platou vast spre Tabăra Shira 2, unde vom admira peisajul spectaculos. După ce ne odihnim puțin aici, continuăm traseul spre Moir Hut, un loc ferit la baza dealurilor Lent Hills. Aici avem la dispoziție mai multe trasee pe care le putem parcurge pentru aclimatizare.

 5. Ziua 5 Tabăra Moir – Lava Tower (Turnul de lavă) – Tabăra Barranco

  Prima provocare a zilei este Lava Tower (Turnul de lavă), având o altitudine de 4640 metri. Vom ajunge aici după ce urcăm 700 de metri de la Shira 2. Continuându-ne traseul, vom traversa diverse etaje de vegetație și odată ajunși la tabăra Barranco, aflată în umbra marelui zid Barranco Wall, vom afla de ce acest loc este considerat cel mai frumos loc de cort de pe Kilimanjaro.

 6. Ziua 6 Tabăra Barranco – Tabăra Karanga

  În această zi o să abordăm Barranco Wall, după care vom continua timp de 3-4 ore până la tabăra din Valea Karanga. Vom ajunge aici în jurul prânzului, luăm masa și avem timp până seara să ne relaxăm și să ne aclimatizăm.

 7. Ziua 7 Tabăra Karanga – Tabăra Barafu

  După micul dejun, parcurgem un traseu de 2-3 ore până la tabăra Barafu. Pe parcurs vom traversa un peisaj alpin deșertic, ce pare să fie de pe altă planetă. A doua zi vom ajunge în vârf, deci este important să mâncăm bine și să ne hidratăm corespunzător în această zi.

 8. Ziua 8 Tabăra Barafu – vârful Uhuru – Tabăra Mweka

  Este ziua cea mai așteptată. Imediat după miezul nopții, ne trezim cu o ceașcă de ceai fierbinte și cu o mică gustare și ne pregătim pentru plecare. Următoarele 5-7 ore le parcurgem pe întuneric, într-un ritm lejer. Ajunși la Stella Point, urmează două ore de efort susținut până în vârful Uhuru. Situat la 5985 metri, acoperișul Africii oferă un peisaj spectaculos și noi vom fi acolo la răsăritul soarelui. După ce facem pozele de rigoare, ne întoarcem spre tabăra Barafu, unde sărbătorim reușita și luăm prânzul. Ne odihnim puțin și continuăm spre tabăra Mweka.

 9. Ziua 9 Tabăra Mweka – Moshi

  Azi o ținem în sărbătoare! Luăm ultimul mic dejun pe munte și coborâm spre Mweka Gate. Aici, ne bucurăm alături de porteri și de ghizi, îi recompensăm pentru efortul lor și primim certificatele care atestă că am ajuns în vârf. Vom fi apoi transferați la Moshi pentru ultima noapte de cazare.

 10. Ziua 10 Plecarea

  Astăzi vom fi transferați la aeroport sau putem prelungi șederea cu câteva zile de safari sau, de ce nu, de relaxare, pe plajele minunate din Zanzibar.

  În funcție de ora zborului, se poate aranja un check out spre seară, contra cost.

Prin pădurea tropicală
Tabăra de corturi
Pe urcare
Kilimanjaro - Ruta Lemosho

Kilimanjaro - Ruta Lemosho

Cazare

Ziua 1 – Simba Farm Lodge. Situată în mijlocul naturii, printre dealurile din West Kilimanjaro, Simba Farm Lodge ne va oferi priveliști spectaculoase cu masivul Kilimanjaro, stepa Maasai și Muntele Meru. Locația dispune de camere confortabile, decorate în stil rustic ce oferă toate condițiile de care avem nevoie.

Ziua 2 – Tabăra Mti Mbukwa. Ascunsă în inima pădurii tropicale din Parcul Național Kilimanjaro, Mti Mbukwa este o tabără aflată la 3 ore distanță de începutul rutei Lemosho.

Ziua 3 – Tabăra Shira. Situată în partea vestică a platoului Shira, această tabără oferă posibilitatea de a vedea o varientate de specii de flori și faună.

Ziua 4 – Tabăra Moir. Din acest loc pleacă mai multe trasee care ne vor face aclimatizarea mai ușoară.

Ziua 5 – Tabăra Barranco. Această tabără se află și pe traseul rutei Machame și este situată într-o frumoasă vale, lângă Great Barranco Wall.

Ziua 6 – Tabăra Karanga. Ajungem aici după un traseu de 5-6 ore. Tot aici facem cunoștință și cu peisajul alpin deșertic din Kilimanjaro.

Ziua 7 – Tabăra Barafu. Cuvântul „barafu” în svahili înseamnă „gheață” și evident, se referă la climatul rece de la această altitudine.

Ziua 8 – Tabăra Mweka. Acest loc este ultimul popas în aventura noastră de pe Kilimanjaro. Vom ajunge aici după o coborâre de 7 ore de pe vârful Uhuru.

Ziua 9 – Weru Weru River Lodge. Situată în natură, înconjurată de o plantație de cafea, această locație ne va oferi priveliști de neuitat cu masivul Kilimanjaro. Vom recunoaște aici decorațiunile în stil african și ne putem bucura de o piscină în care să ne răcorim sau putem face un tur al plantației de cafea.

 • În contextul pandemiei, începând cu 5 august 2020, toți pasagerii, străini sau rezidenți, care pleacă sau sosesc în Tanzania, vor fi supuși unei verificări amănunțite COVID-19 și vor completa un formular pus la dispoziție de compania aeriană, maritimă sau terestră cu care călătoresc.
 • Pasagerii, cetățeni străini sau rezidenți, pentru care țările de origine sau compania aeriană cu care călătoresc le solicită un test negativ pentru infecția cu COVID-19 pentru permiterea călătoriei, vor trebui să prezinte rezultatul acestui test și la sosirea în Tanzania.
 • Pasagerii care prezintă simptome ale infecției cu COVID-19 vor fi supuși unui control amănunțit și pot fi testați pentru infecția cu COVID-19 (test molecular tip RT-PCR).
 • Înainte de a pleca în călătorie, vă recomandăm să faceți un vaccin împotriva malariei. Pentru lămuriri, e bine să consultați un medic specialist în boli exotice care vă va da cele mai bune sfaturi.

Nu, este suficient pașaportul valabil pentru cel puțin 6 luni de la intrarea în țară.

Am avut cazuri când turiștii nu zburau din România, așa că am preferat să nu includem costul zborurilor în tarif.

 • Tarif estimativ în 09.02.2021: 880 Euro / persoană (dus-întors), pentru zbor cu plecare din București

Din punct de vedere tehnic, ascensiunea pe Kilimanjaro nu ar trebui să reprezinte o problemă. Nu există porțiuni extrem de dificile însă altitudinea poate pune probleme. Tocmai de aceea, programul include zile de aclimatizare pentru ca organismul să se poată obișnui cu efectele răului de altitudine.

Overall Rating
0/5

Lasăți-ne un mesaj