fbpx

Ascensiune pe cel mai înalt vârf al munţilor Anzi – Cerro Aconcagua (6962 m) !

de la 2.566,00 

Data de plecare: 7 ianuarie 2019

Tarif: 2980 USD (servicii la sol)= 2566 euro

Tariful este valabil pentru minim 3 persoane.

 • Reviews 0 Reviews
  0/5
 • Vacation Style Holiday Type
   Hiking
  • Activity Level Extrem
   7/8
  • Group Size Small Group
   3-6
  Totul despre Ascensiune pe cel mai înalt vârf al munţilor Anzi – Cerro Aconcagua (6962 m) !.

  Pe 11 Februarie echipa Neotour Brașov a reușit ascensiunea vârfului Cerro Aconcagua, 6962 m, din America de Sud.Aconcagua este cel mai înalt vârf din emisfera vestică, cel mai înalt vârf din emisfera sudică și cel mai înalt vârf din afara Asiei. Îi felicităm pe membrii expediției, dar mai ales pe ghidul lor, Alexandru Boru, care, prin experiența și profesionalismul de care a dat dovadă și de această dată a contribuit, împreună cu ghidul local, la acest succes al românilor pe#Aconcagua, 6 din cei 7 români ajungând pe vârf, o rată de succes excelentă.

  The tour package inclusions and exclusions at a glance
  What is included in this tour?Items that are included in the cost of tour price.
  • Transfer aeroport Mendoza – hotel – aeroport
  • Transfer Mendoza – Penitentes – Mendoza
  • Transfer Penitentes – Horcones – Penitentes
  • 3 nopți cazare cu mic dejun la hotel în Mendoza
  • 1 noapte cazare cu demipensiune (mic dejun şi cină) la cabană în Penitentes
  • 2 nopti cazare în Tabăra Confluencia
  • 5 nopţi cazare în Tabăra Plaza de Mulas
  • Transportul bagajelor cu catârii de la Penitentes la Plaza de Mulas şi înapoi
  • Asistenţă în obţinerea permisului de urcare
  • Corturi montane de altitudine pentru zilele 11, 12 şi 13.
  • 2 nopţi suplimentare în Mendoza/Plaza de Mulas/cort pentru zilele 15 şi 16 (în funcţie de necesităţi)
  • Utilizarea toaletelor în taberele Confluencia şi Plaza de Mulas
  • Spaţii de depozitare gratuite la hotel în Mendoza şi la Plaza de Mulas
  • Staţii radio 5W acordate cu frecvenţele taberei de bază şi ale rangerilor montani guardaparque.
  • Ghid montan local
  • Însoţitor român de grup
  Whats not included in this tour.Items that are not included in the cost of tour price.
  • Taxa de acces în „Parque Provincial Aconcagua” (590 usd, tarif informativ, valabil pentru anul 2017) – obligatoriu; se achită la faţa locului
  • Bilet de avion Bucureşti-Mendoza-Bucureşti
  • Mesele (în afara celor specificate în program)
  • Echipament tehnic: colţari, piolet, cască (se pot oferi spre închiriere)
  • Asigurarea medicala şi storno
  1. Zilele 1/2 (28 ianuarie/29 ianuarie) Bucureşti-Mendoza

   Întâlnire cu ghidul în aeroportul internaţional Otopeni. Ne îmbarcam pentru zbor pe ruta Bucureşti-Mendoza. Transfer cu microbuzul de la aeroport la hotel în Mendoza. Al patrulea oraş ca mărime din Argentina, Mendoza se află situat la poalele celui mai înalt vârf din munţii Anzi. Începem operaţiunile pentru obţinerea permisului de acces în Parc şi facem aprovizionarea cu alimente şi combustibil necesare în expediţie. Cazare la hotel în Mendoza.

  2. Ziua 3 (30 ianuarie) Mendoza

   Mic dejun. Finalizăm operaţiunile pentru obţinerea permisului de acces în Parc și pregătim echipamentul pentru expediție. Cazare la hotel în Mendoza.

  3. Ziua 4 (31 ianuarie) Mendoza-Penitentes

   După micul dejun, plecăm spre inima Anzilor, în aşezarea Penitentes, la 2700 m. De la această altitudine începe procesul de aclimatizare. Cazare cu cină la cabană în Penitentes.

   În această zi se va preda bagajul greu (corturi, alimente, combustibil, echipament de altitudine), acesta fiind transportat cu catârii în tabăra de bază Plaza de Mulas (4350 m), urmând a fi recuperat în ziua a 7-a.

  4. Ziua 5 (1 februarie) Penitentes-Confluencia

   Mic dejun. Astăzi vom intra în “Parque Provincial Aconcagua”. De aici, prin poarta Horcones urcăm către Tabăra Confluencia (3300 m), unde ajungem după circa 4 ore de mers. Ne instalăm în corturi de campanie (Big Tents) care sunt echipate cu paturi suprapuse şi saltele.

   Tot în această zi vom face controlul medical obligatoriu.

   Cazare în corturi de campanie în tabăra Confluencia.

  5. Ziua 6 (2 februarie) Confluencia-Plaza Francia, aclimatizare

   Astăzi facem o tură de aclimatizare spre Plaza Francia (4000m), cu durata de cca. 7-8 ore. Aici, pasionaţii de fotografie vor putea face fotografii excepţionalei feţe sudice a vârfului Aconcagua, aflată la 3000 m diferenţă de nivel de Plaza Francia. Zona sudică a vârfului este cunoscută pentru traseele de alpinism pe perete şi gheaţă, extrem de dificile, în care urcă doar căţărătorii experimentaţi. Coborâm spre Tabăra Confluencia, unde ne odihnim pentru ascensiunea din următoarea zi. Cazare în corturi de campanie în tabăra Confluencia.

  6. Ziua 7 (3 februarie) Confluencia-Plaza de Mulas

   Părăsim tabăra Confluencia pentru a traversa vijeliosul pârâu Horcones superior – nu trebuie să vă speriaţi deoarece aici există un pod. Ne continuăm drumul printr-o vale foarte larga, cu aspect selenar. Pe drum vom remarca câteva repere bine cunoscute, Piedra Roja şi Piedra Ibanex, unde ne oprim şi servim o mică gustare.

   După 8-10 ore de la plecarea din tabăra Confluencia vom ajunge în tabăra de bază – Plaza de Mulas (4350 m). Astăzi vom recupera şi bagajul greu, predat în ziua a 4-a. Tot astăzi ne vom întâlni cu ghidul local care ne va însoți în următoarele zile.

   Şi astăzi vom efectua controlul medical obligatoriu. Dacă medicii vor considera că turiştii nu sunt într-o stare de sănătate corespunzătoare din punct de vedere al aclimatizării, se poate lua decizia trimiterii acestora în taberele inferioare sau chiar evacuarea lor din Parc.

   Cazare în corturi de campanie în tabăra Plaza de Mulas (4350m).

  7. Ziua 8 (4 februarie) Plaza de Mulas-Horcones, aclimatizare

   În această zi vom face o tură uşoară de aclimatizare şi vom urca înspre Gheţarul Horconesc superior, unde vom putea observa formaţiunile de gheaţă numite “penitentes”.

   Ca şi în zilele precedente, şi astăzi vom face controlul medical obligatoriu.

   Cazare în corturi de campanie în tabăra Plaza de Mulas (4350m).

  8. Ziua 9 (5 februarie) Plaza de Mulas-Cerro Bonete, aclimatizare

   Pentru a continua procesul de aclimatizare al organismului, astăzi vom aborda ruta către Vârful Cerro Bonete (5004 m) sau către Camp Canada, tabără situată pe drumul pe care îl vom parcurge în zilele următoare.

   Cazare în corturi de campanie în tabăra Plaza de Mulas (4350m).

  9. Ziua 10 (6 februarie) Plaza de Mulas-Tabăra Alaska, aclimatizare

   Urcăm la Tabăra Alaska (5350 m) pentru a duce o parte din echipament (corturile de altitudine, combustibil, alimente), pe care îl vom folosi în zilele următoare. Ajungem înapoi în tabăra Plaza de Mulas după un traseu total de 7-9 ore.

   Bineînţeles că şi astăzi vom face controlul medical obligatoriu. Cazare în corturi de campanie în tabăra Plaza de Mulas (4350m).

  10. Ziua 11 (7 februarie) Plaza de Mulas-Tabăra Alaska

   Urcăm în Tabăra Alaska cu restul de echipament (aprox.5-6 ore). După pregătirea bivuacului servim masa şi pregătim ceaiul pentru ziua următoare.

   Cazare în corturi montane de altitudine în tabăra Alaska.

  11. Ziua 12 (8 februarie) Tabăra Alaska-Tabăra Berlin/Colera

   După ce strângem cortul şi echipamentul pornim spre Tabăra Berlin (5930 m) sau Tabăra Colera (5950 m). Trecem prin tabăra de la Nido de Condores unde ne întâlnim cu rangerii Parcului şi aflăm ultimele detalii despre starea vremii, după care continuăm ascensiunea. Ajunşi în Tabăra Berlin sau în Tabăra Colera instalăm corturile, preparăm ceaiul şi ne odihnim pentru ziua următoare – ziua vârfului !

   Cazare în corturi montane de altitudine.

  12. Ziua 13 (9 februarie) Ziua Vârfului-Aconcagua, 6962 m!

   La ora 5:00 dimineaţa plecăm spre Cerro Aconcagua (6962 m). După plecarea din tabără, depăşim Piedras Blancas (6050 m) pentru a ajunge la fostul Refugio Independencia (6350 m) unde vom face pauză pentru hidratare şi pentru montarea colţarilor. Ne îndreptăm spre “Las Cuevas” (6650 m) – locaţie situată la baza “Canalettei” – un culoar aflat înainte de vârf. Aceasta este ultima oprire înaintea asaltului vârfului. După circa 7-9 ore din momentul plecării vom ajunge pe Vârful Aconcagua – 6962 m ! După fotografiile de vârf urmează coborârea către Tabăra Berlin sau Tabăra Colera care durează 4-5 ore, urmată de o binemeritată odihnă.

   Cazare în corturi montane de altitudine.

  13. Ziua 14 (10 februarie) Coborâre la Plaza de Mulas

   În această dimineaţă strângem tot echipamentul şi coborâm spre Tabăra Plaza de Mulas, unde vom ajunge după 5-6 ore de traseu. Tot astăzi vom preda bagajul greu care va fi coborât cu catârii.

   Cazare în corturi de campanie în tabăra Plaza de Mulas.

  14. Ziua 15 (11 februarie) Plaza de Mulas-Mendoza

   După micul dejun coborâm cca. 7-9 ore spre ieşirea din parc, de unde vom ajunge la Mendoza. Nu vă gândiţi că vom fi obosiţi! Cu siguranţă vom găsi energie ca să sărbătorim victoria cu un pahar de vin argentinian! Cazare la hotel în Mendoza.

  15. Zilele 16/17 (12/13 februarie) Zile de rezervă

   Programul include 2 zile de rezervă, în cazul că vremea nu este favorabilă sau în cazul în care vor apărea dificultăţi de aclimatizare. În aceste zile cazarea se va asigura la cort sau la hotel în funcţie de situaţie.

   În cazul în care vom coborî la Mendoza, în aceste zile vom avea la dispoziţie activitţi de relaxare specifice zonei (“cabalgata”-călărie la unul din nenumăratele “hacienda” din zona, tur de degustare de vin sau ne putem relaxa cumpărând suveniruri deosebite).

  16. Zilele 18/19 (14/15 februarie) Mendoza-Bucureşti

   După micul dejun efectuăm transferul spre aeroportul din Mendoza pentru zborul spre România. Sosire în Bucureşti sâmbătă, 17 februarie.

  Echipament tehnic:

  • colţari
  • piolet
  • cască

  Echipament personal:

  • pantaloni, hanorac de goretex
  • mănuşi şi supramănuşi
  • parazăpezi
  • vestă de puf
  • polar, softshell
  • termos 0.75 -1 l
  • lanternă
  • sac de dormit -15C(EN 13537)
  • saltea autogonflabilă
  • bocanci de altitudine
  • bocanci de trekking
  • căciulă, buff, cagulă
  • primus (mai multe persoane la un primus), cratiţă, castron, tacâmuri personale
  • rucsac mare 70-80 l
  • rucsac pentru vârf 35-40 l
  • cremă de protecţie solară SPF50,  strugurel SPF
  • ochelari de soare 100%UV
  Overall Rating
  0/5

  LEAVE YOUR COMMENT