fbpx
Ce țări putem vizita în pandemie - Turcia Cappadocia

Ce țări putem vizita în pandemie? Situația la zi în 23 iulie 2021

Ce țări putem vizita în pandemie? Cred că foarte mulți dintre noi ne punem întrebarea asta…

Actualizare 23 iulie 2021:

S-au schimbat criteriile pentru carantinare. Astfel, au apărut trei categorii de țări. În funcție de nivelul de incidență, acestea sunt încadrate în 3 categorii:

  1. Țări roșii – dacă veniți în România din aceste țări, e obligatoriu să stați în carantină 14 zile dar puteți scurta perioada, dacă faceți un test PCR după 10 zile, dacă acesta iese negativ.
  2. Țări galbene – ca să evitați carantinarea la sosirea din aceste țări, e nevoie să prezentați un test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de îmbarcare sau de intrarea în țară.
  3. Țări verzi – dacă veniți dintr-o astfel de țară nu aveți restricții.

Așadar, iată lista în vigoare la data de 1 iulie 2021:

Țări roșii: Insulele Virgine ale Marii Britanii, Jersey, Cipru, Seychelles, Fiji, Mongolia, Tunisia, Marea Britanie, Cuba, Gibraltar, Olanda, Namibia, Botswana, Spania, Columbia, Kuweit, Georgia, Andorra, Argentina, Malaezia, Libia, Portugalia, Africa de Sud, Malta, Costa Rica, Insula Man, Panama, Iran, Suriname, Kazahstan, Irak, Insulele Feroe, Brazilia, Nepal, India.

Țări galbene: Grecia, Kyrgyzstan, Luxemburg, Maldive, Curacao, Monaco, Rusia, Oman, Emiratele Arabe Unite, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Indonezia, Paraguay, Irlanda, Zimbabwe, Trinidad și Tobago, Danemarca, Thailanda, Guatemala, Bahamas, Uruguay, Eswatini.

Țări verzi: toate celelalte țări.

E important de știut că dacă ați trecut prin boală NU mai sunteți scutit de carantină. Dacă sunteți vaccinat și au trecut minim 10 zile de la a doua doză (sau de la vaccinul Johnson & Johnson), puteți intra în țară fără restricții.

Alegerea destinației pentru concediu sau vacanță a fost anul acesta ca un joc la ruleta rusească. Pandemia a afectat serios foarte multe din țările lumii și implicit, toate ramurile economiei. Sectorul turistic a fost lovit în plin, mulți turiști fiind nevoiți să-și anuleze călătoriile.

Din fericire, încă mai sunt state care permit turiștilor intrarea fără carantină obligatorie dar și revenirea în România fără a fi nevoiți să stea 14 zile în auto izolare.

Așadar, din ce vedem, e din ce în ce mai ușor să călătorim, pe măsură ce populația se vaccinează. Dacă veniți în România și sunteți vaccinați, nu este nevoie să stați în carantină. Dacă doriți să călătoriți într-o anumită țară, este bine să intrați pe site-ul MAE și să verificați informațiile valabile pentru țara în care doriți să mergeți. Aceste condiții se pot schimba de la o zi la alta.