cordoba

Spania – Marele Tur

Madridul este capitala si cel mai mare oras al Spaniei, fiind un oras cosmopolit cu mancare excelenta, moda si viata de noapte. Este cea mai inalta capitala din Europa, fiind aflata la o altitudine de 646 m.

Va recomandam o plimbare prin Plaza Mayor, care va va purta spre inima Madridului istoric, unde strazile intortocheate trec pe langa biserici si baruri tapas, servindu-ti drept introducere in istoria regalitatii spaniole. Nu putem rata Muzeul Prado dar si o vizita la Palatul Regal.

Barcelona este capitala vibranta a Cataloniei. Bineinteles ca vom vizita Sagrada Familia, Casele Gaudi dar vom face si o plimbare pe La Rambla.

Data de plecare: 29 septembrie

[wptab name=’Program turistic’]
[wpspoiler name=”Ziua 1 | BUCURESTI – MADRID” ]

Intalnire cu insotitorul de grup la ora 06:20 la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO415 cu destinatia Madrid. Decolare la ora 08:15, sosire la Madrid la ora 11:15. Scurt tur de oras panoramic Madrid. Transfer la hotel si formalitati de check-in. Incepand cu ora 18:00 Vizitarea Muzeului National Prado – Colectiile Permanente. Fondat ca muzeu de pictura si sculptura, „El Prado” contine, de asemenea, o importanta colectie de peste 5.000 de desene, 2.000 de afise, 1.000 de monede şi aproape 2.000 de obiecte decorative si lucrari de arta. Sculptura este reprezentata prin peste 700 de lucrari şi printr-un numar mai mic de fragmente sculpturale. Superba galerie de tablouri (8.600 de picturi) este factorul care ii confera muzeului renumele international. Indiscutabil, in Prado se afla cele mai mari colectii de lucrari ale spaniolilor Diego Velázquez si Francisco Goya, precum si ale lui Hieronymus Bosch (favoritul Regelui Filip al II-lea al Spaniei). Nota: Intrarea este gratuita pentru vizita libera individuala dupa ora 18:00! Cazare la hotel Rafael Ventas 4* sau similar.

[/wpspoiler][wpspoiler name=”Ziua 2 | MADRID – CAPITALA SPANIEI – EL ESCORIAL” ]

Mic dejun la hotel. Tur de oras Madrid cu ghid local. Vizita panoramica: Torres Colon, Plaza Colon, Palacio de Justicia, Biblioteca Nacional, Plaza de Cibeles, Palacio de Comunicaciones, Muzeul Naval. Turul panoramic continua: Plaza Independencia, Banco de Espana, Puerta del Sol, Plaza Mayor, Basilica St. Francisco El Grande. Popas la Palatului Regal – resedinta oficiala a Regelui Juan Carlos si a Reginei Sophia. Este unul dintre cele mai frumoase palate din Europa (vizita exterioara). Turul continua cu Plaza de Espana si celebrul bulevard Gran Via. Dupa amiaza, timp liber la dispozitie sau optional excursie la El Escorial aflat in apropierea Madridului, la poalele dealurilor Sierra de Guadarrama. Aici se afla San Lorenzo de El Escorial – complexul, format din manastire, palat si mausoleu regal, construit de Filip al II-lea in 1584 si caracterizat ca fiind “a opta minune a lumii”, a fost ridicat in cinstea Sfantului Laurentiu (San Lorenzo). Constructia in forma unui gratar, amintind de martiriul Sfantului Laurentiu, a durat 21 de ani si reprezinta unul dintre cele mai mari edificii din lume. Cazare la hotel Rafael Ventas 4* sau similar. 

[/wpspoiler][wpspoiler name=”Ziua 3 | MADRID – TOLEDO – SEVILLA” ]

Mic dejun. Excursia continua spre Toledo – oras monument national, inclus in Patrimoniul UNESCO. Vizita cu ghid local. Situat intre coline si inconjurat de raul Tajo, fosta capitala a Spaniei vizigotice este un adevarat monument. Atractii: Biserica Sf. Toma cu capodopera lui El Greco care ilustreaza “Funerariile Contelui Orgaz”. Apoi vom face o scurta plimbare pe jos in Cartierul Evreiesc cu Sinagoga El Transito, Muzeul Sefardi, Biserica si Manastirea San Juan de los Reyes construita in timpul “Regilor Catolici”. Intrari optionale la Catedrala din Toledo si Sinagoga del Transito (tarife informative: Catedrala – 8 Euro/pers., Sinagoga – 3 Euro/pers.). Sosire in Sevilla in cursul serii. Cazare la hotel Ribera de Triana 4* sau similiar.

[/wpspoiler][wpspoiler name=”Ziua 4 | SEVILLA – CAPITALA ANDALUZIEI” ]

Mic dejun. Sevilla este situata pe raul Guadalquivir – poarta de legatura la Oceanul Atlantic. Tur de oras pietonal cu ghid local. Se viziteaza Catedrala – o cladire impunatoare, a 3-a ca marime din Europa, unde se presupune a fi Mormantul lui Columb. Altarul este decorat cu gravuri in stil gotic. Puteti urca in Turnul Clopotnitei “La Giralda”, de unde puteti admira panorama uimitoare a orasului. (Greu de urcat, dar merita!). Vizavi de cetate este Fortareata “Alcazar” (sec. X). Timp liber la dispozitie in Sevilla. Cazare la hotel Ribera de Triana 4* sau similiar.

Nota: In aceasta zi nu se foloseste autocarul, deplasarile se fac pietonal si cu mijloacele de transport in comun impreuna cu insotitorul de grup.

[/wpspoiler][wpspoiler name=”Ziua 5 | SEVILLA – CORDOBA – GRANADA” ]

Mic dejun. Ne imbarcam in autocar si continuam drumul spre Cordoba. Cordoba – a fost centrul civilizatiei musulmane din Peninsula Iberica timp de 3 secole si este situat pe raul Guadalquivir – cel mai mare din Andaluzia. Se viziteaza Impunatoarea Moschee. Privita din afara, “Mezquita” (Moscheea) pare o adevarata fortareata, insa in interior arhitectura este cu adevarat minunata si iti taie rasuflarea. Excursia continua spre Granada. Optional, vizita cu ghid local la Alhambra. La Alhambra (in araba “Castelul Rosu”) a fost construit initial ca o fortareata in sec. IX si transformat intr-un complex de palate in sec. XIII-XIV. A fost declarat monument national in 1870. Se mai viziteaza El Generalife – Gradinile situate in fata Palatului Regal. Cazare hotel Los Angeles 4* sau similar.

[/wpspoiler][wpspoiler name=”Ziua 6 | GRANADA – VALENCIA” ]

Mic dejun. Dimineata, scurt tur panoramic Granada. Excursia continua spre Valencia. Tur de oras Valencia. Supranumit si “Orasul luminilor”, a fost fondat in timpul romanilor, in sec. II i.Hr. Jaime I l-a recucerit si l-a transformat in Capitala Regatului “Valencia”. Cazare hotel Mas Camarena 4* sau similar.

[/wpspoiler][wpspoiler name=”Ziua 7 | VALENCIA – BARCELONA” ]

Mic dejun. Excursia continua spre Barcelona, unde ajungem dupa amiaza. Tur de oras Barcelona panoramic: Portul turistic Port Vel, celebrul bulevard Rambla. Seara, transfer pe Costa Maresme. Cina si cazare hotel 4* Costa Maresme.

[/wpspoiler][wpspoiler name=”Ziua 7 | VALENCIA – BARCELONA” ]

Mic dejun. Excursia continua spre Barcelona, unde ajungem dupa amiaza. Tur de oras Barcelona panoramic: Portul turistic Port Vel, celebrul bulevard Rambla. Seara, transfer pe Costa Maresme. Cina si cazare hotel 4* Costa Maresme.

[/wpspoiler][wpspoiler name=”Ziua 8 | BARCELONA” ]

Mic dejun. Excursie de 1 zi la Barcelona. Tur de oras cu vizitarea celor mai importante atractii turistice: Parcul Guell, Sagrada Familia, Casele Gaudi, Plaza Catalunya. Timp liber la dispozitie pe Rambla pentru cumparaturi. Se pot vizita in zona: Catedrala, Plaza del Rei, Statuia lui Cristofor Columb, Portul. Dupa pauza, turul continua cu: Arcul de Triumf, Citadella, Muzeul Maritim, Montjuic si Plaza Spania. Scurt popas pe Montjuic pentru stop fotografic si Stadionul Olimpic. Seara, optional Flamenco Show, o ocazie unica de a admira adevaratul dans flamenco. Cina si cazare la hotel 4* Costa Maresme.

[/wpspoiler][wpspoiler name=”Ziua 9 | COSTA MARESME – MONTSERRAT” ]

Mic dejun. Optional, excursie la Montserrat – capitala religioasa a Cataluniei. Vom vizita Manastirea Montserrat, unde se afla statuia neagra a Fecioarei Maria. Excursia cuprinde si un scurt popas la una dintre renumitele Crame de vin din regiune. Cina si cazare la hotel 4* Costa Maresme.

[/wpspoiler][wpspoiler name=”Ziua 10 | BARCELONA – BUCURESTI” ]

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei TAROM RO422 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 11:30, sosire la Bucuresti pe aeroportul Otopeni la ora 15:40.

[/wpspoiler]
[/wptab]

[wptab name=’Tarife’]
[wpspoiler name=”Loc in camera dubla” ] 699 Euro
[/wpspoiler][wpspoiler name=”Tarif copil” ] 566 Euro/copil (2-12 ani neimpliniti), cazat in camera cu 2 adulti
[/wpspoiler][wpspoiler name=”Camera tripla” ] 2070 Euro
[/wpspoiler][wpspoiler name=”Camera single” ] 919 Euro
[/wpspoiler]
[/wptab]

[wptab name=’Detalii oferta’]
[wpspoiler name=”Servicii incluse” ]

 • Zbor direct la dus Bucuresti => Madrid, Compania TAROM
 • Zbor direct la retur Barcelona => Bucuresti, Compania TAROM
 • Cazare 9 nopti la hoteluri de 4* astfel:
  • 2 nopti cazare cu mic dejun Hotel Rafael Ventas 4* sau similar Madrid
  • 2 nopti cazare cu mic dejun Hotel Ribera de Triana 4* sau similar Sevilla
  • 1 noapte cazare cu mic dejun Hotel Los Angeles 4* sau similar Granada
  • 1 noapte cazare cu mic dejun Hotel Mas Camarena 4* sau similar Valencia
  • 3 nopti cazare cu demipensiune (mic dejun + cina) Hotel 4* Costa Mareseme
 • Transport cu autocar propriu, clasificat 4* (mai putin ziua 4 conform normelor A.E.T.R.)
 • Vizitele, excursiile si tururile mentionate in program
 • Ghizi locali la Madrid, Toledo si Sevilla
 • Vizita la muzeul Prado
 • Ghid insotitor din partea agentiei
 • Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:
  • Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
  • Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
  • Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
  • Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

[/wpspoiler][wpspoiler name=”Servicii neincluse” ]

 • Taxele de aeroport si combustibil: 140 Euro/persoana (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion cu 15 zile inainte de plecare, in functie de evolutia pretului petrolului sau in urma majorarii de catre autoritatile aeroportuare)
 • Taxele de oras (se achita la receptia hotelurilor)
 • asigurarea medicala, asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul)
 • biletele de intrare la obiectivele turistice din program si ghizii locali pentru vizitarea acestora (acolo unde nu sunt prevazuti) aproximativ 50 Euro/persoana : Catedrala Toledo: 7€, Sinagoga Toledo: 2,3€, Santo Toma: 4,6€, Real Alcazar: 7€, Catedrala Sevilla: 7,5€, Mezquita Cordoba: 8€, Sagrada Familia: 10€
 • bacsis pentru soferi si ghizi locali

[/wpspoiler][wpspoiler name=”Excursii optionale” ]

 • Vizita la Alhambra (ATENTIE: contractarea serviciului se face doar din tara)

Tarif: 35 Euro/persoana si include: transport autocar,biletul de intrare la Alhambra si El Generalife, ghizi locali, insotitor de grup, rezervare

 • Excursie la El Escorial

Tarif: 40 Euro/persoana si include: transport autocar, bilet de intrare, ghid local, insotitor de grup

 • Flamenco Show

Tarif: 25 Euro/persoana si include: transport autocar, bilet de intrare, 1 bautura

 • Excursie la Montserrat

Tarif: 45 Euro/persoana si include: transport autocar, biletul de intrare la Crama, insotitor de grup

Tarifele sunt valabile pentru minim 30 de participanti.

[/wpspoiler]
[/wptab]

[wptab name=’Rezervare’]
[vfb id=4][/wptab]
[end_wptabset]