Pyramids-of-Giza-Egypt

Egipt – Darul Nilului & Taramul Faraonilor

Un stravechi proverb arab spune ca „Omul se teme de timp iar timpul se teme de piramide” astfel nu este de mirare ca Egiptul este cea mai veche destinatie turistica din lume. Intr-una dintre primele scrieri de calatorie, istoricul grec Herodot scria: „Nicaieri nu sunt atat de multe lucruri minunate si in toata lumea nu se mai gasesc asa de multe lucruri de nespusa maretie” – afirmatie pe care tinem sa o credem pana in zile noastre. Simbolurile, formele si misterele Egiptului s-au raspandit ca un virus transmis prin schitele, jurnalele si artefactele pe care primii calatori temerari le-au luat acasa cu ei starnind fascinatia unei intregi generatii. Cu morminte ascunse de dunele desertului, piramidele emblematice, temple colosale asezate de-a lungul misteriosului Nil dar si plaje idilice cu ape turcoaz si corali colorati, Egiptul cu siguranta va impresiona si va trezi spiritul aventurier ce salasluieste in fiecare dintre noi!

Data de plecare: 17 Martie 2016

[wptab name=’Program turistic’]
[wpspoiler name=”Ziua 1 (17 martie): Bucuresti – Istanbul” ]

Intalnire in aeroportul Henri Coanda (Otopeni), la ora 19:50, cu reprezentantul agentiei pentru imbarcare pe zborul Turkish Airlines TK1046 cu destinatia Cairo via Istanbul. Decolare la ora 21:50 si aterizare in Istanbul la ora 23:25.

[/wpspoiler][wpspoiler name=”Ziua 2 (18 Martie): Istanbul – Cairo” ] 

Imbarcare pe zborul Turkish Airlines TK692 cu destinatia Cairo decolare la ora 00:35 si aterizare in Cairo la ora 03:00. Intalnire cu reprezentantul local si transfer cu autocarul la hotel. Cazare Hotel Ramses  5* Cairo sau similar. Early check-in.

Mic dejun. Ne aflam in Cairo ( El Qahira ), capitala Egiptului – cea mai mare aglomerare urbana de pe continentul african, cu peste 6 milioane de locuitori unde ne va fascina cu siguranta forfota metropolitana. Intalnire cu ghidul local care ne va insoti intr-o incursiune in istoria Egiptului intr-un Tur de oras Cairo cu o vizita la Muzeul de Egiptologie – care adaposteste cea mai bogata colectie de artefacte din perioada faraonica, cea mai pretioasa comoara a muzeului fiind colectia faraonului Tutankhamon care cuprinde obiecte de cult, bjuterii, statui, sarcofagul in care a fost inmormantat faraonul si celebra masca mortuara de aur! Vom face o incursiune in partea islamica a orasului la citadela Saladdin care se mandreste cu faimoasa Moschee de Alabastru a lui Mohamad Ali si vom face apoi un popas la Bazar. Vom mai putea admira: Biserica Sf. Maria cunoscuta sub numele de Biserica Suspendata si biserica Sf. Sergiu – considerata a fi locul odihnei vesnice a familiei Sfinte. Intoarcere la hotel. Cazare la Hotel Ramses  5* Cairo sau similar.

[/wpspoiler][wpspoiler name=”Ziua 3 (19 martie): Cairo – Alexandria” ]

Mic dejun. Optional, Excursie de o zi la Alexandria, oras infloritor si capitala a Egiptului in perioada greco – romana. Alexandria din vechime a fost si va ramane un oras legendar, invaluit in mit – cetatea lui Alexandru cel Mare si a Cleopatrei, orasul celebrei biblioteci antice si a farului in forma de turn de pe Insula Pharos. Desi in zilele noastre Alexandria Egiptului Antic este doar putin vizibila, ea fiind mistuita de incendii, cutremure sau revolte ale crestinilor, misterul locului inca persista iar descoperirile arheologice subacvatice din port tot aduc la lumina noi vestigii crezute pierdute.  Intoarcere la Cairo. Cazare la Hotel Ramses  5* Cairo sau similar.

[/wpspoiler][wpspoiler name=”Ziua 4 (20 martie): Cairo – Memphis – Platoul Giza – Aswan” ]  

Mic dejun. Excursie de o zi la Memphis, desertul Sahara & Platoul Giza. Pentru inceput vom vizita Memphis – fosta capitala a Egiptului cu aproape patru milenii inainte de intemeierea orasului Cairo, una dintre marile cetati ale lumii antice prezentat astazi printr-un muzeu in aer liber in care sunt expuse descoperirile arheologice printre care fragmentele unei statui impunatoare a lui Ramses al II-lea. Ne vom indrepta apoi spre platoul Giza pentru a vizita Piramidele si Sfinxul  (vizite exterioare) – binecunoscutele embleme ale Egiptului. Piramida lui Keops, ce mai mare dintre cele trei este singura minune a lumii antice care sfideaza inca trecerea timpului, ea fiind de asemenea si cea mai mare piramida construita vreodata! Protector al piramidelor, Sfinxul – creatura enigmatica cu trup de leu si chip de om cunoscut primilor arabi sub numele de Tatal Groazei, asteapta sa ne impresioneze, el fiind cel mai vechi monument de sculptura din Egiptul Antic. Transfer la gara pentru a ne imbarca pe trenul de noapte cu destinatia Aswan. Servirea cinei in tren. Innoptare in tren, cazare in vagonul de dormit.

[/wpspoiler][wpspoiler name=”Ziua 5 (21 martie): Aswan” ]

Mic dejun in tren. Sosire la Aswan in cursul diminetii si transfer cu autocarul la vasul de croaziera pe Nil. Formalitati de cazare pe vasul de 5*. Timp liber la dispozitie cu posibilitate de a va relaxa la facilitatile oferite la bordul navei. Pranz, cina si cazare pe vasul de croaziera de 5* de lux.

[/wpspoiler][wpspoiler name=”Ziua 6 (22 martie): Aswan” ]

Mic dejun. Vom vizita astazi giganticul baraj din Aswan, obiectiv strategic in Egipt, o constructie uriasa facuta pentru a controla inundatiile cauzate de revarsarea Nilului, a asigura apa pentru irigatii si pentru a genera electricitate. A fost construit intre anii 1960-1970 si a avut un impact important aspura industriei si culturii Egiptului. Vom continua turul de astazi cu vizitarea Obeliscului neterminat si a templului Philae dedicat zeitei ISIS. Intoarcere la vas. Pranz, cina si cazare pe vasul de croaziera de 5* de lux.

[/wpspoiler][wpspoiler name=”Ziua 7 (23 martie): Kom Ombo – Edfu – Luxor” ]

Mic dejun. In cursul diminetii vom naviga catre Kom Ombo unde vom vizita neobisnuitul templu dublu dedicat zeilor Sobek si Horus, o constructie atipica deoarece totul este simetric de-a lungul axei centrale. Servirea pranzului la bordul vasului. Vom admira minunatele privelisti ale Nilului in timp ce vom naviga catre Edfu acolo unde vom vizita uriasul templu dedicat zeului Horus, unul dintre cele mai bine pastrate temple din Egipt. Pe drumul de intoarcere catre vas, vom face un popas la coloratele bazare locale pentru a cumpara suveniruri. Vom naviga catre Luxor. Pranz, cina si cazare pe vasul de croaziera de 5* de lux.

[/wpspoiler][wpspoiler name=”Ziua 8 (24 martie): Luxor – Valea Regilor – Templu Reginei Hatchepsut – Templul Karnak” ]  

Mic dejun. In cursul diminetii vom traversa pe malul vestic al Nilului pentru a vizita Valea Regilor unde au fost ingropate generatii de faraoni si nobili in criptele taiate in stanci si pazite de Colosii lui Memnon, doua statui gigantice. Mormantul lui Tutankhamon este singurul care a fost descoperit intact. Vom mai vizita templul Reginei Hatchepsut, singura femeie faraon din istoria Egiptului. Apoi, vom face o incursiune pe malul Estic al Nilului unde ne vom plimba pe jos de-a lungul aleii Sfincsilor si vom vizita templul Karnak – cel mai mare complex religios din Egipt dedicat zeului Amon-Ra si templul Luxor. Eliberarea cabinelor si transfer cu autocarul catre Hurghada.  ”Al-Ghardaka” in limba araba, Hurghada este statiunea turistica cu care a inceput industria din domeniu in Egipt. La inceput un umil satuc de pescari de pe malul Marii Rosii, a devenit in ultimele doua decade o infloritoare destinatie de vacanta, cu plaje frumoase intesate de hoteluri si soare care straluceste tot timpul anului, cu apa limpede precum cristalul numai buna de scufundari, iar noaptea prinde viata in restaurantele si barurile sale precum si in numeroasele centre comerciale. Transfer la hotel si cazare. Cina si cazare la hotel Coral Beach 4* sau similar Hurghada.

[/wpspoiler][wpspoiler name=”Ziua 9 (25 martie): Hurghada – Sejur la Marea Rosie” ]

Cazare cu ALL INCLUSIVE. Timp liber pentru plaja, cumparaturi sau excursii optionale. Va sugeram o Croaziera pe Marea Rosie cu posibilitatea de a face snorkeling si a admira renumitele recife de corali. Cazare la hotel Coral Beach 4* sau similar Hurghada.

[/wpspoiler][wpspoiler name=”Ziua 10 (26 martie): Hurghada – Sejur la Marea Rosie” ]

Cazare cu ALL INCLUSIVE. Timp liber pentru plaja, cumparaturi sau excursii optionale. Cazare la hotel Coral Beach 4* sau similar Hurghada.

[/wpspoiler][wpspoiler name=”Ziua 11 (27 martie): Hurghada – Istanbul – Bucuresti” ]

Mic dejun la pachet. Dimineata devreme transfer la aeroportul din Hurghada pentru imbarcare pe zborul companiei Turkish Airlines cu destinatia Bucuresti, via istanbul. Decolare la ora 05:35 cu zborul TK703 cu destinatia Istanbul unde ajungem la ora 09:20. Pana la ora zborului catre Bucuresti va sugeram o plimbare pietonala in Istanbul cu insotitorul de grup: Moscheea Albastra, Palatului Topkapi, Marele Bazar sau timp liber la dispozitie in Istanbul pentru vizite individuale sau cumparaturi. Prezentare in aeroport la ora 17:30 pentru imbarcare pe zborul Turkish Airlines TK1045 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 19:30 si aterizare pe aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 20:50.

[/wpspoiler]
[/wptab]

[wptab name=’Tarife’]
[wpspoiler name=”Loc in camera dubla” ] Tarif: 899 euro/camera/sejur
[/wpspoiler][wpspoiler name=”Camera single” ] Tarif: 1089 euro/camera/sejur
[/wpspoiler][wpspoiler name=”Detalii tarife” ] Tarifele sunt calculate pentru un grup de minim 30 de platitori. Pentru grup mai mic de 30 de platitori, tariful se recalculeaza, urmand a se achita un supliment.
[/wpspoiler]
[/wptab]

[wptab name=’Detalii oferta’]
[wpspoiler name=”Servicii incluse” ]

  • Bilet de avion Bucuresti – Cairo si Hurghada – Bucuresti, via Istanbul, compania Turkish Airlines
  • 3 nopti cazare cu mic dejun hotel 5* Cairo
  • 1 noapte cazare cu demipensiune (mic dejun si cina) in tren pe ruta Cairo – Aswan
  • 3 nopti cazare cu pensiune completa pe vas de croaziera de 5* (se intra cu pranz si se iese cu mic dejun conform programului)
  • 3 nopti cazare cu ALL INCLUSIVE hotel 4* Hurghada (se intra cu cina si se iese cu mic dejun)
  • Transferuri aeroport – hotel – aeroport in  Cairo si Hurghada
  • Tur de oras Cairo cu ghid local
  • Excursie la Memphis, desertul Sahara & Platoul Giza
  • Croaziera pe Nil de 3 nopti cu vas de croaziera 5* de lux
  • Transport cu autocar local conform programului
  • Tururile, vizitele si excursiile din program cu ghizi locali
  • Biletele de intrare la obiectivele turistice din program
  • Insotitor de grup din partea agentiei
  • Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:
   • Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
   • Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
   • Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
   • Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA TRANSFERUL GRATUIT DIN PROVINCIE

 • Transferul gratuit se rezerva odata cu pachetul turistic!
 • Ulterior aceasta nu mai poate fi confirmat decat in limita locurilor disponibile si cu minim 21 de zile inainte de plecare.

[/wpspoiler][wpspoiler name=”Servicii neincluse” ]

 • Taxele de aeroport si combustibil: 230 Euro/persoana (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion cu 15 zile inainte de plecare, in functie de evolutia pretului petrolului sau in urma majorarii de catre autoritatile aeroportuare)
 • Asigurarea medicala (obligatorie), asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul)
 • Bauturile la mesele din program
 • Taxa de viza pentru Egipt: aprox. 20 USD (viza se obtine la sosire pe aeroportul din Cairo)
 • Intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate in program:
  • Intrarea la Marea Piramida a lui Keops: 27 USD/persoana
  • Intrarea in Camera Mumiilor la Muzeul de Egiptologie: 20 USD/persoana
  • Intrarea la Muzeul Giza Solar Boat: 10 USD/persoana
 • Excursiile optionale
 • Bacsis pentru soferi si ghizi locali (se achita la fata locului)

[/wpspoiler][wpspoiler name=”Alte informatii” ]

Important!

 • Pentru calatoria in Egipt este necesar PASAPORTUL simplu sau electronic valabil minim 6 luni de la data terminarii calatoriei!
 • Programul Crozierei pe Nil poate suferi modificari in functiile de conditiile specifice de navigabilitate

[/wpspoiler]
[/wptab]

[wptab name=’Rezervare’]
[vfb id=4][/wptab]
[end_wptabset]

One thought on “Egipt – Darul Nilului & Taramul Faraonilor

  Comments are closed.