2316360174_f0aaf334ae_o
15405048170_3535e7c849_z
3123337890_b1f3dbbf38_o
3123315960_14917eb121_o

Trekking la Everest Base Camp

de la 1.790,00 

Tura de trekking la Base Camp Everest reprezintă una dintre cele mai frumoase rute care te poate conduce către cea mai cunoscută destinaţie a lumii montane, Muntele Everest. 

Tariful este valabil pentru minim 10 persoane înscrise.

 • Reviews 0 Reviews
  0/5
 • Gen de peisaj Tip de vacanță
  Circuit ghidat, Trekking
 • Nivel Strenuous
  4/8
 • Mărime grup Grup mediu
  10
Pe scurt despre Trekking la Everest Base Camp.

Tura de trekking la Base Camp Everest reprezintă una dintre cele mai frumoase rute care te poate conduce către cea mai cunoscută destinaţie a lumii montane, Muntele Everest. Acest munte este înconjurat de unele dintre cele mai spectaculoase vârfuri ale munţilor Himalaya: Ama Dablam, Pumori, Pheriche, Thamserku, Island Peak, Makalu, Nuptse si Lotse. Tura la baza Everestului reprezintă o experienţă incredibilă care te va introduce în minunata privelişte a celor mai înalţi munţi din Himalaya, acolo unde dorinţa de a sta pe acoperişul lumii a fost de secole una dintre cele mai îndrăzneţe provocari ale omului.

Everest Base Camp a fost una dintre cele mai populare destinaţii încă din perioada primelor expediţii efectuate pe partea nepaleza a Everestului din anii ’50. Trekking-ul către Everest Base Camp începe din satul Phakding şi urmăreşte valea Dudh Kosi ce urcă apoi spre capitala şerpaşilor din Namche Bazar.

Pe tot parcursul acestei drumeţii, satele sunt întretăiate de minunate pajişti pline de rhododendron, magnolii şi brazi gigantici. Vom zbura în oraşul Lukla (2827 m) cu minunatele lui privelişti, pentru a urca mai apoi prin valea Dudh Kosi spre capitala şerpaşilor din Namche Bazar. Vom merge prin mai multe sate tradiţionale, ale culturii şerpaşilor spre cunoscuta mânăstire budistă din Tengboche (3867 m), situată în valea Khumbu, la poalele Everestului.

Traseul către Tabăra de Bază nu este foarte dificil, efortul fiind moderat şi include un timp de mers între 4 şi 7 ore pe zi cu câteva opriri în locuri de belvedere. Corpul uman poate avea probleme de la altitudine, dar exista zile de odihnă la altitudini mari aşa încât organismul sa se obisnuiasca cu aerul rarefiat si sa poata face fata traseului. In urma experientei ghizilor nostri montani, o hidratare corespunzatoare, cateva zile de odihna la altitudine, dar si o conditie fizica buna vor fi suficiente ca sa putem depasi problemele de aclimatizare.

Servicii incluse și neincluse
Servicii incluseServicii incluse în tarif.
 • transfer aeroport-hotel-aeroport
 • transport conform programului
 • 3/4 nopţi cu mic dejun la hotel în Kathmandu
 • cazare la Tea House Lodge pe parcusul ascensiunii
 • taxa de intrare în Parcul National Everest şi card TIM (Trekkers’ Information Management)
 • pensiune completă (3 mese, ceai şi apă caldă) pe parcursul ascensiunii
 • permis de urcare la Everest Base Camp
 • zbor Kathmandu-Lukla-Kathmandu
 • tur de oraş în Kathmandu
 •  ghid vorbitor de limba engleză
 •  ghid român
 •  transportul bagajelor în limita a 15 kg
 •  porteri pe parcursul ascensiunii
 •  toate taxele guvernamentale
Servicii neincluseServicii neincluse în tarif.
 • zborul Bucuresti-Kathmandu-Bucuresti
 • cazare, pranz si cina pentru mai mult de 3/4 nopti în Kathmandu
 • Bauturile la masa (de ex: ciocolata calda, bere, coca-cola, fanta, sprite pe perioada ascensiunii sau apa calda daca este necesara pe perioada noptii, in camera)
 • asigurare medicală (obligatorie)
 • bacsisuri
 • viza de Nepal (40 usd/persoana pentru 30 de zile)
 1. Ziua 1 Sosire în Kathmandu

  Ne intalnim cu ghidul in aeroportul international Otopeni sau in aeroportul din Kathmandu. In Kathmandu ne intalnim cu ghidul local, cu care vom efectua transferul de la aeroport la hotel. Cazare la hotel in Kathmandu.

  Kathmandu, capitala Nepalului

 2. Ziua 2 Kathmandu

  Aceasta va fi o zi de pregatire in care vom face cumparaturile necesare ascensiunii viitoare si vom descoperi capitala Nepalului. Nu vom rata o plimbare prin cartierul Thamel, insotiti de ghidul nostru local, acolo unde vom admira stradutele inguste, pline de magazine, tarabe si restaurante.

  Kathmandu reprezinta centrul istoric si cultural al Nepalului si a devenit o destinatie extrem de populara printre turistii straini. Tot aici se afla cea mai mare stupa budista din Nepal, ”Boudhanath”, dar si ”Templul maimutelor”.

  16095442425_b350a13de2_z

  Cazare la Kathmandu.

 3. Ziua 3 Kathmandu-Lukla-Phakding

  Mic dejun. După micul dejun ne îndreptăm spre Kathmandu de unde luăm avionul spre Lukla, punctul de start al traseului spre Everest Base Camp. În timpul zborului vom putea admira peisajele uimitoare ale văii Kathmandu şi a munţilor înalţi din jur.

  Aterizăm pe aeroportul ”Tenzing – Hillary”, cel care poartă numele celor 2 mari alpinişti, primii cuceritori ai varfului Everest, în anul 1954. Ne îndreptăm spre satul Phakding (2610m) prin valea raului Dudh Koshi, avand de strabatut o ruta de circa 3 ore si urcand circa 200m altitudine.

  7476661540_f89f04ae31_z

  Cazare la Phakding.

 4. Ziua 4 Phakding – Namche

  În această zi vom face o tură de trekking de la Phakding către Namche Bazar, altit. 3441m. Vom traversa râul Dudh Koshi pe podeţe suspendate, iar dacă vremea ne-o va permite, vom vedea pentru prima dată creasta somitala a muntelui Everest. Vom ajunge în Namche Bazar după circa 5-7 ore de mers, în care vom urca cam 800m diferenţă de nivel. Oraşul nepalez reprezintă principalul centru comercial din regiunea Khumbu, loc de întâlnire al caravanelor şi vânzătorilor hinduşi şi tibetani, care sosesc aici pentru a face schimb de produse din regiunea înaltă Nangpa La.

  2002290321_442feaa5f3_b

  Cazare la Namche Bazar.

 5. Ziua 5 Zi de aclimatizare la Namche

  Aceasta va fi o zi de odihnă, necesară aclimatizării organismului nostru la altitudini înalte. Localitatea Namche Bazar este situată între cele mai înalte vârfuri din regiunea Khumbu. Aici vom putea să ne plimbăm prin micuţele magazine de suveniruri şi să servim un ceai într-o ceainărie tradiţională nepaleză. De asemenea, vom puteaface o plimbare până la ”Everest View Hotel”, situat deasupra satului, pentru a admira vârfurile care străpung cerul: Ama Dablam, Nuptse, Lhotse şi Everest în bătaia razelor de soare.

  15405048170_3535e7c849_z

  Cazare la Namche Bazar.

 6. Ziua 6 Namche Bazar-Tengboche

  În aceasta zi ne vom deplasa de la Namche Bazar la Tengbonche, 3860m, sat în care se află o mânăstire budistă faimoasă în întreaga lume, deoarece este cea mai mare din regiunea Khumbu. Acesta este locul ideal pentru a observa vârfurile Everest, Lhotse şi Ama Dablam.

  Ruta noastră urcă dealurile ce înconjoară valea râului Dudh Kosi. Vom admira peisaje excepţionale spre vârfurile din regiunea Khumbu şi vom face un popas în satul Phunki Tenga. Urcarea către Tengboche este destul de abruptă, dar frumuseţea priveliştilor montane va compensa efortul depus. Vom urca în jur de 6-7 ore o diferenţă de nivel de circa 420 metri.

  2316360174_f0aaf334ae_o

  Cazare la Tengboche.

 7. Ziua 7 Tengbotse-Dingboche

  Astăzi ne vom îndrepta către localitatea Dingboche, 4350m altitudine, unde vom ajunge dupa circa 5-6 ore de mers, având de urcat circa 500m diferenţă de nivel. Pe traseul nostru, vom avea ocazia să vedem numeroşi pereţi ”mani”, care sunt alcătuiţi din pietre inscripţionate cu formule sacre tibetane. Vom traversa numeroase păduri de pini, aşezate la baza vârfurilor muntoase impresionante din jurul nostru.

  2002341511_c3da177d08_b

  Cazare la Dingboche.

 8. Ziua 8 Zi de aclimatizare Dingboche

  Astăzi va fi o zi de aclimatizare în care ne vom îndrepta către Chukung Valley, situată la altitudinea de 4710m. Vom urca creasta ce domina satul Dingboche pentru o frumoasă privelişte asupra văii Imja şi pentru a vedea faţa sudică a ”gigantului” Lhotse.

  16439501301_a393862fa3_z

  Vom urca circa 350m diferenţă de nivel şi apoi ne vom întoarce la Dingboche, durata totala a traseului fiind de circa 6 ore.

  Cazare la Dingboche.

 9. Ziua 9 Dingboche-Lobuche

  După micul dejun vom urca către satul Lobuche, 4910m, pe o rută abruptă care ne conduce către gheţarul Khumbu. Vom depăşi câteva zone comemorative unde se afla monumente şi pietre funerare în memoria serpaşilor care şi-au pierdut viaţa în expediţiile de pe Everest de-a lungul timpului.

  15818714814_22a634f391_z

  Durata traseului va fi de 5-6 ore, iar diferenţa de altitudine va fi de circa 600m.

  Cazare la Lobuche.

 10. Ziua 10 Everest Base Camp

  Aceasta va fi ziua în care vom ajunge la Everest Base Camp, la poalele giganţilor din Himalaya de peste 8.000m. Ne vom deplasa de la Lobuche la Gorak Shep; vom pleca devreme pe traseul care urcă printre crevasele gheţarului Khumbu. După circa 4 ore de urcuş vom ajunge în Tabăra de Bază a Everestului, la altitudinea de 5365m, acolo unde vom face o pauză pentru a fotografia vârfurile impresionante din jurul nostru şi pentru a lua contact cu viaţa trepidantă a expediţiilor care încearca să urce cel mai înalt vârf din lume.

  3123315960_14917eb121_o

  Ne vom apoi lua la revedere de la alpinişti si vom coborî la Gorak Shep, pe o rută unde vom putea admira cunoscuta cădere de gheaţă Khumbu-această cascadă îngheţată fiind una dintre cele mai periculoase porţiuni ale traseului ce urcă spre vârful Everest.

  Durata traseului la coborâre va fi de circa 5 ore.

  Cazare la Gorak Shep.

 11. Ziua 11 Gorak Shep-Kala Pattar-Feruche

  Ne trezim dimineaţa devreme şi luăm calea muntelui pentru a urca vârful Kala Pattar, altitudine 5550m. Durata traseului de la Gorak Shep către vârful Kala Pattar va fi de cca 2 ore la urcare şi încă 1 oră şi 30 de minute la coborâre, având de parcurs o rută de circa 3 km dus-întors. Ajunşi pe vârf, vom avea la picioarele noastre gheţarul Khumbu cu ale sale privelişti impresionante, iar în faţa noastră se înalţă vârfurile Everest şi Ama Dablam cu piramidele lor impunătoare.

  Coborâm de la Gorak Shep la satul Feruche, altitudine 4200m, acolo unde ne vom şi caza.

 12. Ziua 12 Feruche-Namche Bazar

  În această zi vom coborî din satul Feruche, 4200m către Namche Bazar, 3441m. Durata traseului nostru va fi în jur de 3-4 ore, iar diferenţa de nivel de cca. 750m până în localitatea Namche Bazar, acolo unde ne vom şi caza. Vom petrece ziua în această localitate, iar programul va fi unul liber ales.

  Cazare la Namche Bazar.

 13. Ziua 13 Namche Bazar-Lukla

  Astăzi vom parcurge ruta dintre Namche Bazar şi orasul Lukla, 2827 m, acolo unde vom ajunge dupa circa 5-6 ore de mers. Vom avea de parcurs cca. 18 km de traseu în coborâre.

   Aceasta este ultima noastră zi de trekking, ruta derulându-se de-a lungul râului Dudh Kosi până ajungem în Lukla. Aici vom sărbatori succesul ascensiunii în Everest Base Camp împreună cu şerpaşii care ne-au oferit suportul lor pentru această frumoasă ascensiune.

  Cazare în Lukla.

 14. Ziua 14 Lukla-Kathmandu

  Dimineaţa devreme ne luăm la revedere de la înălţimile Everestului şi zburăm către Kathmandu, capitala Nepalului. Dupa ce ne cazăm, vom avea ziua la dispoziţie pentru odihnă sau pentru a face plimbări în oras, la bazar sau la obiectivele turistice din zonă.

  Cazare în Kathmandu.

 15. Ziua 15 Zi de rezervă Lukla

  Aceasta este zi de rezervă în cazul în care nu vom putea zbura de la Lukla către Kathmandu din cauza vremii nefavorabile.

 16. Ziua 16 Kathmandu-Bucureşti

  Mic dejun. După micul dejun efectuăm transferul la aeroportul din Kathmandu pentru zborul spre Bucureşti.

16095442425_b350a13de2_z
7476661540_f89f04ae31_z
2002290321_442feaa5f3_b
15405048170_3535e7c849_z
23685187292_b0a518fcf7_z
7476658098_09b5ce911f_z
7134746459_9fbf4c6b8d_z
3123337890_b1f3dbbf38_o
3123315960_14917eb121_o
15818714814_22a634f391_z
16439501301_a393862fa3_z
Himalaya
2316360174_f0aaf334ae_o