Poiana Narciselor
Poiana Narciselor - Zonă protejată
Poiana Narciselor - Rezervație naturală
Cărare prin Poiana Narciselor
Prin Poiana Narciselor
Narcisa
Poiana Narciselor

O zi cu bicicleta la Poiana Narciselor

de la 20,00 

Dacă vreți să scăpați de stresul de la serviciu vă propunem o tură de o zi cu bicicleta la Poiana Narciselor de la Vad. Tura are aproximativ 35 de kilometri și este accesibilă tuturor.

Pe lângă Rezervația de Narcise de la Vad, care reprezintă punctul culminant al acestei ture, vom vizita misterioasa grotă și mănăstirea rupestră de la Șinca Veche unde ne vom reculege, vom descoperi cum se măcinau pe vremuri cerealele în Ohaba, la cea mai mare moară cu apă din zona Făgărașului, funcțională și în prezent și vom face baie în ape sărate provenite din izvoare naturale, la ștrandul amenajat de la Băile Perșani.

 

 • Reviews 0 Reviews
  0/5
 • Gen de peisaj Tip de vacanță
  Cycling
 • Nivel Relax
  1/8
 • Mărime grup Grup mic
  3-10
Pe scurt despre O zi cu bicicleta la Poiana Narciselor.

Dacă v-ați săturat de munca la birou și vreți să petreceți o zi din timpul săptămânii departe de aglomerația din oraș în liniștea naturii vă propunem o tură scurtă de 35 de kilometri cu bicicleta în zona Perșani, cu vizitarea mănăstirii rupestre de la Șinca Veche, a morii cu apă de la Ohaba și a rezervației naturale Poiana Narciselor.

Servicii incluse și neincluse
Servicii incluseServicii incluse în tarif.

Bilet de tren + supliment bicicletă dus-întors.
Mic dejun.
Însoțitor de grup.

Servicii neincluseServicii neincluse în tarif.

Mâncare pe traseu.
Bacșiș la diversele obiective turistice.
Intrarea la ștrandul Băile Perșani.

 1. Program Distanță: 35 kilometri

  Plecăm la ora 07:05 cu trenul CFR R-2501 din Gara Brașov și ajungem în Perșani la ora 08:12. Luăm micul dejun la restaurantul de la Băile Perșani după care ne continuăm drumul spre satul Șinca Veche, unde vom vizita misterioasa grotă – mănăstire rupestră despre care mulți afirmă că ar reprezenta un loc sacru. După ce ne încărcăm cu energie mistică și bem apă rece din izvorul mănăstirii, ne întoarcem prin sat și pedalăm alți 2 kilometri până în Ohaba, unde vizităm cea mai veche moară cu apă din zona Făgărașului, datând din 1873, moară care funcționează și în prezent. După acest popas pedalăm 3,5 kilometri până în satul Vad de unde mai avem 6 kilometri până în rezervația Poiana Narciselor. Aici, dacă avem noroc, putem vedea mii de narcise și iriși însă atenție, nu avem voie să culegem florile, rezervația fiind cea mai mare de acest fel din Europa și, ca atare, zona este declarată arie protejată.

  După ce ne delectăm cu peisajul de poveste, ne întoarcem spre Băile Perșani unde vom lua masa și dacă există doritori, vom face o baie în ștrandul amenajat, renumit pentru apele sărate ce provin din izvoare naturale.

  Întoarcerea o vom face cu trenul CFR R-2104 de la 17:51 care ajunge în Brașov la ora 19:22.

   

Pachet Plecări confirmate Statusul excursiei Statusul excursiei Tarif (PP) Nu include zbor Tarif (PP) Include zbor  
18/05/2018 - 18/05/2018
Available
20,00 
N/A