grossglockner
Grossglockner1
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Grossglockner2
Grossglockner11
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Grossglockner12
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Grossglockner
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Expediţie pe Vârful Grossglockner, 3798 m

de la 480,00 

La început de iulie vă propunem o ascensiune montană pe cel mai înalt vârf al Austriei, Grossglockner, 3798m altitudine, o expediţie frumoasă dar care necesită o bună condiţie fizică şi cunoştinte elementare de căţărare pe stâncă şi de mers la colţari şi piolet pe zăpadă.

Perioada: 3 iulie – 7 iulie 2017

 

 • Reviews 0 Reviews
  0/5
 • Gen de peisaj Tip de vacanță
   Hiking
  • Nivel Challenging
   5/8
  • Mărime grup Grup mic
   6
  Pe scurt despre Expediţie pe Vârful Grossglockner, 3798 m.

  Tura organizată împreună cu ghizii Summits’ Experts.

   

  Servicii incluse și neincluse
  Servicii incluseServicii incluse în tarif.
  • 2 nopţi cazare cu mic dejun, în Austria (Villach/Matrei in Osttirol)
  • 1 noapte cazare pe munte la cabana Stüdllhütte
  • 1 noapte cazare pe munte la cabana Johann Erzherzog Hütte
  • servicii de ghidaj montan
  • echipament comun de alpinism: hamuri, corzi, anouri, carabiniere.
  Servicii neincluseServicii neincluse în tarif.
  • transportul
  • mesele în afara celor specificate – nu sunt incluse mesele de la cabane
  • alte servicii nespecificate
  • serviciile de rafting/opţional (costul este în jur de 50 euro/pers)
  1. Ziua 1 (3 iulie) România-Villach(Austria)

   Întâlnire cu ghizii, dimineaţa, la un punct stabilit de comun acord şi plecare spre Villach, Austria sau întâlnire direct în Austria. În cursul serii, sosire în Villach. Pregătim echipamentul si discutăm programul pentru zilele următoare. Vizităm castelul Adler’s Ruhe, situat în această zonă, castel foarte cunoscut datorită vulturilor care trăiesc pe aceste culmi muntoase.
   Cazare la pensiune cu mic dejun in Austria.

  2. Ziua 2 (4 iulie) Villach-Stüdlhütte

   Mic dejun. După micul dejun ne îndreptăm spre Lucknerhaus, cabană aflată la poalele lanţului muntos Hohe Tauern, acolo unde vom lăsa maşinile în parcarea amenajată şi vom începe ascensiunea de la altitudinea de cca. 1950 m spre cabana Stüdllhütte, 2801 m. Cazare la Stüdlhütte.

   Dificultate traseu: uşor.

   Durata: 3 ore.

  3. Ziua 3 (5 iulie) Stüdlhütte-Johann Erzherzog Hütte

   În această zi, vom începe ascensiunea dimineaţa devreme, într­-un ritm cât mai lejer, pentru a da corpului posibilitatea să se aclimatizeze şi ne vom îndrepta către cabana Erzherzog ­Johann ­Hütte, aflată la circa 3454 m, urcând în jur de 650 m diferenţă de nivel în circa 3 ore. Odată ajunşi aici, dacă starea vremii şi condiţia fizică a participanţilor ne va permite, ne vom îndrepta către vârful Grossglockner, 3798m.

   Dacă decidem să urcăm vârful, traseul va dura în jur de 5-­6 ore dus-întors, ruta fiind una de dificultate medie, însă având parte şi de zone de creastă aeriene, expuse, acolo unde vom instala corzi fixe pentru siguranţa turiştilor.

   Vârful cel mai înalt din Austria, Grossglockner ne va răsplăti cu privelişti uluitoare către gheţarii Alpilor Austrieci, precum şi către Italia, acolo unde se întrevăd vârfurile ascuţite ale Dolomiţilor.

   Cazare la cabana Johann Erzherzog Hütte, 3454m, cabană situată la cea mai mare altitudine din Alpii Austrieci.

  4. Ziua 4 (6 iulie) Johann Erzherzog Hütte-Matrei in Osttirol

   Dacă nu am urcat încă vârful, vom începe ascensiunea dimineaţa devreme către Grossglockner, 3798m! Plecăm devreme din mai multe considerente pe care le impun înţelepciunea şi experienţa altor expediţii montane, aşa că vom ajunge pe vârf în cca. 2­-3 ore, urmând să mai facem în jur de 2-­3 ore înapoi la cabana Stüdllhütte. În cazul în care s-­a reuşit deja ascensiunea vârfului, ne vom pregăti de coborâre către maşini, acolo unde vom ajunge după circa 4­-5 ore de traseu pe gheţar.

   Ne vom caza la o pensiune în Matrei in Osttirol, acolo unde vom petrece împreună o seară în care vom sărbători victoria şi ne vom împărtăşi experienţele montane.

   Dacă timpul ne va permite şi dacă există doritori, se poate efectua o tură de rafting pe râul Isel, de dificultate grad 3, unul dintre cele mai spectaculoase râuri ale Austriei. Vom avea la dispoziţie ghizi calificaţi de rafting şi vom beneficia de echipament de rafting adecvat. Toţi participanţii la rafting vor primi costum şi papuci de neopren, veste de salvare, căşti, hanorace. Aveţi nevoie de prosop, slip, costum de baie şi haine uscate pentru a le folosi după tura de rafting. Activitatea de rafting presupune o stare de sănătate foarte bună şi nu este recomandată celor care suferă de astm, hipertensiune sau afecţiuni respiratorii. Dacă aveţi aparate foto rezistente la contactul cu apa este bine să le luaţi cu voi!

  5. Ziua 5 (7 iulie) Matrei in Osttirol-România

   Astăzi este ziua în care ne vom lua „La revedere” de la acesti munţi uluitori şi ne vom îndrepta spre casă sau spre alte zări.

  Atenţie! Vârful Grossglockner se încadrează în categoria tehnic, iar amenajările existente şi ghizii dumneavoastră fac ascensiunea mai uşoară, însă sunt necesare cunoştinţe de alpinism, o bună pregătire fizica şi, de dorit, parcurgerea în prealabil a unor trasee mai tehnice din Romania­, cum ar fi văi de abrupt din Piatra Craiului sau văi de abrupt din Bucegi. Această tură nu este recomandată persoanelor care au teamă de înălţime, traseul către vârf având şi pasaje aeriene, expuse, dar bine asigurate!
   
  Foarte probabil ca pe vârful Grossglockner să găsim zăpadă, aşa încât echipamentul trebuie să cuprindă: bocanci de iarnă, parazăpezi, geacă impermeabilă, pantaloni rezistenţi la vânt, beţe de trekking, polar, tricouri din poliester, frontală, mănuşi, cremă de protecţie solară, şapcă/batic/pălărie, medicamente, rucsac ( 20-­30l), bidon de apă (2litri).
   
  Pe lângă echipamentul montan specific mai este necesar următorul set de echipament tehnic:
  – colţari
  – piolet
  – cască
  – ham
   
  Agenţia poate inchiria celor interesati coltari, casca, ham, piolet.
  Overall Rating
  0/5

  LEAVE YOUR COMMENT