Varful Elbrus, 5642 m., cel mai inalt varf al Europei
Varful Elbrus, 5642 m., cel mai inalt varf al Europei
elbrus4
elbrus
Elbrus03
Elbrus02
Elbrus01

Expediţie în Caucaz–Vârful Elbrus, 5642m

de la 1.005,00 

Elbrus este cel mai înalt vârf din Europa, făcând parte din „Seven Summits”. Este un vulcan stins, care a avut ultima erupţie în urmă cu 2000 de ani.

Elbrus are doua vârfuri: „Vârful de Est” (5642 m) si „Vârful de Vest” (5621 m), şaua dintre ele aflându-se la 5416 m.

Tarif: 1185 usd ~ 1005 euro/persoană

 

 • Reviews 0 Reviews
  0/5
 • Vacation Style Holiday Type
   Hiking
  • Activity Level Dificil
   5/8
  • Group Size Small Group
   6-10
  1. Ziua 1 (4 august) Sosire în Mineralnye Vody

   Sosire pe aeroportul Mineralnye Vody, aeroportul cel mai apropiat de Elbrus–„Acoperişul Europei”. Are loc întâlnirea cu ghidul şi transferul de la aeroport la hotel Art Hall sau similar, situat în zona aeroportului (cazarea va fi doar pentru câteva ore, în funcţie de ora de sosire).

  2. Ziua 2 (5 august) Transfer pe Valea Baksan

   După micul dejun, efectuăm transferul spre Valea Baksan.

   Valea Baksan (2300 m) este zona optimă de ascensiune spre Vârful Elbrus, urmând ruta sudică. Cazare la Hotel Snow Leopard sau similar.

  3. Ziua 3 (6 august) Prima zi de aclimatizare

   După micul dejun, începem programul de aclimatizare. Aclimatizarea este unul din „secretele” ascensiunii reuşite pe Elbrus, de aceea vom acorda o importanţă deosebită acestui proces. Vom urca la altitudinea de 3200-3400 m, pe înălţimile din zona Azau, pentru a da posibilitatea organismului sa reacţioneze în mod eficient la efectele altitudinii.

   În această după-amiază vom face o ultimă verificare şi pregatire a echipamentului şi totodată aprovizionarea cu alimentele necesare în următoarele zile. Cazare la Hotel Snow Leopard sau similar.

  4. Ziua 4 (7 august) Zi de aclimatizare

   După micul dejun vom urca cu instalaţiile de cablu până la altitudinea de 3800 m iar de aici la cabana „Inima Elbrusului” (3850m). În după-amiaza acestei zile vom continua procesul de aclimatizare şi vom urca la circa 4200 m în zona refugiilor de la Priut, unde vom lăsa o parte din echipamentul necesar în zilele următoare. Cazare la cabana “Inima Elbrusului”.

  5. Ziua 5 (8 august) Zi de aclimatizare

   În cursul acestei dimineţi  urcăm la refugiul din zona Priut (4200-4300 m). Vom continua procesul de aclimatizare cu ascensiunea în zona stâncilor Pastukhov (4300-4800 m), cu recunoaşterea traseului şi înţelegerea muntelui şi a încercărilor pe care va trebui să le depăşim în zilele ce urmează. Cazare la cabana “Inima Elbrusului”.

  6. Ziua 6 (9 august) Urcare la Priut

   În această zi urcăm în tabăra superioară, la refugiul Priut (4250 m). Vom urca şi ne vom familiariza cu traseul pe care îl vom aborda în ziua vârfului. Cazare la refugiul Priut.

  7. Ziua 7 (10 august) Zi de aclimatizare

   Astăzi vom face o ascensiune uşoară, obiectivul acestei zile este să pregătim optim organismul pentru încercarea din ziua următoare. Vom face o ultimă verificare a echipamentului şi, foarte important, în această seară pregătim ceaiul. Cazare la refugiul Priut.

  8. Ziua 8 (11 august) Ziua Vârfului Elbrus, 5642m!

   Astăzi este ziua în care urcăm pe cel mai înalt vârf al Europei – Elbrus!

   Dimineaţa vom pleca înainte de răsăritul soarelui şi, în funcţie de pregătirea fizică şi condiţiile meteo vom ajunge pe vârf după circa 6-8 ore de ascensiune. După fotografiile pe vârf, ne pregătim de coborâre la refugiul Priut (cca. 4-6 ore). Cazare la refugiul Priut.

  9. Ziua 9 (12 august) Priut-Valea Baksan/Zi de rezervă

   Astăzi vom coborî la staţia superioară a telescaunului şi de aici cu instalaţiile pe cablu la pensiunea de pe Valea Baksan unde ne vom putem bucura de o binemeritată relaxare. Cazare la hotel Snow Leopard sau similar pe Valea Baksan. Aceasta este şi zi de rezervă pentru ascensiunea vârfului în cazul în care aceasta nu a fost posibilă în ziua a 8-a.

  10. Ziua 10 (13 august) Valea Baksan-Mineralnye Vody

   După micul dejun, părăsim Valea Baksan şi ne îndreptam cu microbuzul către valea Chegem, unde vijeliosul râu de munte a săpat în stâncile Caucazului un excepţional canion. Pe lângă minunatele privelişti vom putea admira şi achiziţiona obiecte de artizanat din această zonă dar şi obiecte tradiţionale specific bărbăteşti din zona Caucazului de nord (Kindjal). Opţional vă recomandăm să serviţi aici o masă tradiţională (Saslik – frigărui de berbecuţ). După masă ne îndreptăm spre aeroportul Mineralnye Vody. Cazare la hotel Art Hall sau similar (hotel situat în apropierea aeroportului).

  11. Ziua 11 (14 august) Zbor spre România

   Transfer la aeroportul Mineralnye Vody pentru zborul spre România.

  Varful Elbrus, 5642 m., cel mai inalt varf al Europei

  Varful Elbrus, muntii Caucaz, Rusia, 5642m, cel mai inalt varf al Europei.

  Elbrus03
  Elbrus02
  Elbrus01