Polonaruwa
Anuradhapura
Kandy Temple
Galle Fort
Jaffna
Yapahuwa, Sri Lanka
Rattota
Sigiriya Rock
Tangalle
Train at hill-country
Udawalawe National Park

Circuit în Sri Lanka

de la 0,00 

Circuit în Sri Lanka – 14 zile

Plaje nesfârșite, ruine peste care timpul a uitat să mai treacă, oameni foarte ospitalieri, „găști” de elefanți, valurile oceanului indian, plantații de ceai, temple hinduse și budhiste, peisaje montane spectaculoase. Aceasta este Sri Lanka.
Începând cu 2018 vă propunem un circuit în Sri Lanka, un circuit activ în care vom vizita sate pescărești, mânăstiri situate pe vârf de munte, orașe antice precum Anuradhapura (parte a patrimoniului mondial UNESCO) sau Polonnaruwa, a doua capitală a țării.  Vizităm cetatea de piatră Sigiriya – a opta minune a lumii și Sit al Patrimoniului Mondial, Peștera Templu Dambulla – sit Patrimoniu Mondial. Explorăm o grădină de condimente în zona deluroasă Matale – unde , facem o drumeție de-a lungul lanțului  muntos  Knucles, urcăm la templul de pe Vârful lui Adam (2243m) sau trekking în zona  Câmpiile Hortons. Iar circuitul nostru în Sri Lanka se încheie cu vizita parcului național Udawalawe,  într-un safari cu jeep-ul în timpul căruia se vom vedea elefanți, păsări tropicale, căprioare și crocodili.

 

 • Reviews 0 Reviews
  0/5
 • Gen de peisaj Tip de vacanță
   Circuit ghidat
  • Nivel Moderat
   3/8
  • Mărime grup Grup mic
   4-10 persoane
  Pe scurt despre Circuit în Sri Lanka.

  Circuit în Sri Lanka – 14 zile

  Plaje nesfârșite, ruine peste care timpul a uitat să mai treacă, oameni foarte ospitalieri, „găști” de elefanți, valurile oceanului indian, plantații de ceai, temple hinduse și budhiste și peisaje montane spectaculoase. Aceasta este Sri Lanka. Începând cu 2018 vă propunem un circuit în Sri Lanka, un circuit activ în care vom vizita sate pescărești, mânăstiri situate pe vârf de munte, orașe antice precum Anuradhapura (parte a patrimoniului mondial UNESCO) sau Polonnaruwa, a doua capitală a țării.  Vizităm cetatea de piatră Sigiriya – a opta minune a lumii și Sit al Patrimoniului Mondial, Peștera Templu Dambulla – sit Patrimoniu Mondial , zona deluroasă Matale – unde vizităm o grădină de condimente, facem o drumeție de-a lungul lanțului  muntos  Knucles, urcăm la templul de pe Vârful lui Adam (2243m) sau trekking în zona  Câmpiile Hortons.

  Iar circuitul nostru în Sri Lanka se încheie cu vizita parcului național Udawalawe,  într-un safari cu jeep-ul în timpul căruia se vom vedea elefanți, păsări tropicale, căprioare și crocodili.

  Sigiriya Rock Sri Lanka
  Sigiriya Rock
  1. Ziua 1 Sosire în Colombo-Negombo

   Sosim pe Aeroportul Internaţional Colombo, unde ne  întâlnim cu reprezentantul localm și efectuăm transferul către orașul de coastă Negombo (aproximativ 30 minute de aeroport). După-amiaza ne relaxăm la piscina hotelului.

   Cină și cazare la hotel.

  2. Ziua 2 Negombo-Anuradhapura

   Dimineaţa vom vizita satul pescăresc Negombo pentru a vedea catamaranele de pescuit întorcându-se cu captura zilnică pe care o vor pune la vânzare pe plajă.  Continuăm spre Anuradhapura, iar în timpul după-amiezii vizităm capitala antică și urcăm Mihintale, la o veche mănăstire din pădure situată în vârf de munte.

   Anuradhapura este un important oraș antic din Sri Lanka. Oraşul este faimos pentru ruinele sale bine conservate, ale unei civilizații vechi și pentru sit-ul Patrimoniul Mondial. Se crede că din secolul al 4-lea î.Hr. și până la începutul secolului al 11-lea î.Hr, Anuradhapura a fost capitala regatului Sinhalez.

  3. Ziua 3 Anuradhapura-Jaffna

   După micul dejun, plecăm spre oraşul din nord, Jaffna, via Vavuniya. Ajungem la hotel şi efectuăm check-in-ul, iar după-amiaza vizităm orașul Jaffna și Fortul olandez – acest tur se poate face și cu bicicleta.

   Cină și cazare la hotel.

  4. Ziua 4 Jaffna

   Întreaga zi vizităm orașul Jaffna și împrejurimile sale. Vom vizita templul Nagadeepa situat pe insula Nainativu , la 30 mile de coastă și 35 de mile de India. Pentru a ajunge pe insulă vom lua feribotul, care pleacă la fiecare 20 de minute.

   Vizita orașului Jaffna va include şi templul Nallur – unul din cele mai mari temple hinduse din țară, Keerimalai – alt loc sfânt pentru hinduși în Jaffna și plaja cu nisip Casuarina.

   Cină și cazare la hotel.

  5. Ziua 5 Sigiriya (Muntele leilor)

   Astăzi ne vom îndrepta către Sigiriya. După-amiaza urcăm la cetatea de piatră Sigiriya – a opta minune a lumii și Sit al Patrimoniului Mondial. Aceasta este o fortăreață – palat din piatră construită în vârful unei stânci care se ridică până la 183 metri. Această fortăreață a fost construită de regele paricid Kasyappa în secolul al V- lea. În timpul urcușului către vârful stâncii se pot admira câteva dintre minunile acestui palat în ruină ca picturile de pe stânci sau ”frescele”, iar de pe vârf vom avea o vedere panoramică asupra împrejurimilor.

   Cină și cazare la hotel.

  6. Ziua 6 Polonnaruwa – Sigiriya

   Astăzi vom pleca către Polonnaruwa pentru a vizita acest vechi oraș budist și ruinele sale. Acest tur se poate face și cu bicicleta, la cerere. Polonnaruwa a fost a doua capitală a țării din secolul al XI-lea î. Hr. iar orașul bine conservat are mai multe situri arheologice de vizitat. ’Galvihara’  este unul din aceste situri remarcabile, cu trei statui ale lui Buddha sculptate în trei poziții diferite, dintr-o singură și imensă rocă.
   După vizită, ne vom întoarce la Sigiriya pentru cină și cazare.

  7. Ziua 7 Sigiriya–Dambulla–Matale–Rattota

   Astăzi vom pleca către Dambulla unde vom vizita Peștera Templu Dambulla– sit Patrimoniu Mondial  – un templu liniștit și pitoresc ascuns sub o stâncă decorată în interior de picturi murale care acoperă aproape 23.000 mp din suprafața stâncii.

   Plecăm spre Matale – o zonă deluroasă unde vom vizita o grădină de condimente – aici se pot vedea toate tipurile de condimente folosite în bucătăria locală şi tot aici se va lua prânzul. Vom continua călătoria către Rattota, unde ne vom caza.

  8. Ziua 8 Rattota – Manigala – Kandy

   Dimineaţa vom face o drumeție de-a lungul unui mic lanț muntos cunoscut sub numele de Knucles, având o înălțime de 1863 m. Vom trece prin vegetația tropicală, prin mici sate agricole și câmpuri de orez caracteristice acestei zone. Clima este mai rece și plăcută pentru drumeții. După un prânz-picnic, lângă râu, vom continua călătoria spre Kandy.

   Ajungem în Kandy pentru cină și cazare la hotel.

  9. Ziua 9 Kandy

   Ziua de astăzi o petrecem în Kandy – capitala de pe deal a țării, ultimul regat din Sri Lanka înainte ca insula să fie colonizată de britanici. Vizităm Templul Dintelui cunoscut şi ca ”Dalada Maligawa” unde relicva dintelui Lordului Buddha este pus într-o raclă în acest templu. Mulți pelegrini budiști oferă omagii și flori dimineața și seara.

   După vizitarea templului puteți participa la un dans tradițional Kandyan.

   Cină și cazare la hotel.

  10. Ziua 10 Kandy/Kitulgala/Maskeliya

   Dimineața vom pleca către Kitulgala, un oraș situat de-a lungul râului Kelani. Aici vom putea face rafting pe ape repezi.

   După prânz vom pleca spre Maskeliya unde luăm cina și ne cazăm.

  11. Ziua 11 Maskeliya /Nuwara Eliya/Diyatalawa

   Dimineața devreme vom incepe urcarea pe Vârful lui Adam (2243m) – munte care are un templu în vârf – acest pelerinaj este făcut de obicei de localnici de religii diferite. Ajungem pe vârf înainte de răsărit pentru o panoramă spectaculoasă.

   Ne întoarcem la hotel pentru micul dejun, apoi vom pleca către Nuwara Eliya traversând plantații de ceai. Vizităm orașul Nuwara Eliya, după care ne îndreptăm spre Diyatalawa unde vom lua cina și ne vom caza.

    

  12. Ziua 12 Diyatalawa /Ohiya

   Dimineaţa vom porni pe un frumos traseu de trekking în zona cunoscută ca și Câmpiile Hortons. Climatul este mai rece și ideal pentru trekking. Putem face o plimbare la situl cunoscut sub numele de Capătul Lumii – marginea unei stânci unde se poate experimenta natura și viața sălbatică. De aici vom pleca spre Ohiya pentru cină şi cazare.

  13. Ziua 13 Ohiya /Udawalawe

   După micul dejun vom pleca pe jos către stația de tren pentru a ajunge la Udawalawe. Udawalawe este parc național și îl vom vizita cu jeep-ul într-un safari în timpul căruia se vom vedea elefanți, păsări tropicale, căprioare și crocodili.

   După safari, efectuăm transferul la hotel pentru cină și cazare.

  14. Ziua 14 Udawalawe/Negombo

   Dimineaţa vom părăsi Udawalawe și ne vom îndrepta către Negombo – dacă timpul permite, în funcție de orarul de zbor, putem vizita vechiul Fort Olandez din Galle- Patrimoniu Mondial.

  Anuradhapura
  Kandy Temple
  Galle Fort

  Fortul Galle

  Jaffna

  Jaffna Sri Lanka

  Yapahuwa, Sri Lanka

  Yapahuwa, Sri Lanka

  Rattota
  Tangalle
  Train at hill-country
  Pachet Plecări confirmate Statusul excursiei Statusul excursiei Tarif (PP) Nu include zbor Tarif (PP) Include zbor  
  08/07/2018 - 21/07/2018
  Available
  0,00 
  N/A