Cicloturism în Cipru
Cicloturism în Cipru
Plaje cipriote
Stânci in Marea Mediterana
Pe coasta
Coasta Cipriota
20161030_125749
Bastion medieval in Kolossi
20161030_091139
Pe bicicletă în Cipru

Pe bicicletă în Cipru

from 495,00 

Dragi prieteni care îndrăgiți cicloturismul, pentru luna octombrie vă invităm la o tură pentru a descoperi insula Afroditei pe biciclete. Va fi un tur al Ciprului de aproximativ 550km pe care-l vom parcurge în 10 zile. Cipru este una dintre cele mai frumoase insule ale Mediteranei care se bucura de o climă subtropicală și are peste 330 zile însorite pe an. Este o destinație perfectă pentru iubitorii de mare, de soare dar și de cultură, istorie și artă bizantină. Putem spune că Cipru este o insulă unde se întâlnesc două continente și două culturi diferite, nordul aparținând Turciei, deci Asiei iar sudul-cam două treimi din insulă-aparține Europei, cu populația sa formată din ciprioți ortodocși vorbitori de limba greacă.

Traseul va fi unul de vis cu nenumărate plaje paradisiace, trecând prin sate tradiționale dar și prin orașe importante cum ar fi Larnaca, Limassol, Pafos, Keryneia si Ammochostos. Vom trece prin zone turistice cu o infrastructura de invidiat dar și prin orașe încărcate de istorie și arhitectură medievala bine păstrată. Vom avea și câteva cățărări interesante mai ales în zona turcească a insulei dar în sud și sud-est traseul va fi mult mai lejer, cu multe piste ciclabile impecabile.

Luna octombrie este ideală pentru turul insulei pe bicicletă: numărul turiștilor este mai redus, vremea este perfectă pentru pedalat și apa mării are o temperatură ideală pentru baie. Vă așteptăm să descoperim împreună minunile Ciprului, pe două roți!

Tarif valabil pentru minim 12 persoane.

 • Reviews 0 Reviews
  0/5
 • Vacation Style Holiday Type
   Circuit ghidat, Circuite culturale, Cycling, Family
  • Activity Level Moderat
   3/8
  • Group Size Medium Group
   5-12
  All about the Pe bicicletă în Cipru.

  O excursie pe bicicletă în Cipru este poate cel mai autentic mod de a descoperi această insulă plasată între două civilizații,  natura și cultura sa fascinantă.

  The tour package inclusions and exclusions at a glance
  What is included in this tour?Items that are included in the cost of tour price.
  • 9 nopți cazare cu demipensiune la pensiune/hotel
  • însoțitor de grup pe tot parcursul traseului
  • asistență pentru asamblarea/dezasamblarea bicicletei, repararea sau reglarea bicicletei, la nevoie.
  Whats not included in this tour.Items that are not included in the cost of tour price.
  • bilet de avion spre/dinspre Larnaca
  • asigurare medicală/storno
  • alte servicii nemenționate la servicii incluse
  1. Ziua 1 Zbor către Cipru

   Întâlnire cu ghidul pe aeroportul Internațional Otopeni. Se poate ajunge în Cipru și din alte aeroporturi din România, caz în care ne vom întâlni direct în Cipru. Bicicletele vor fi deja împachetate conform indicațiilor noastre, așa ca vom purcede la check-in și zburăm către Larnaca.

   După un zbor de 2 ore și 15 minute, ajungem în aeroportul internațional din Larnaca.

   Ajungem la cazare, pregătim bicicletele și pornim într-o scurtă plimbare. Pedalăm câțiva kilometri până în centrul orașului pentru a ne cunoaște mai bine.

   Cazare la pensiune/hotel în Larnaca.

  2. Ziua 2 Larnaca - Zygi - Limassol, 70km

   După micul dejun, vizităm centrul istoric al orașului Larnaca, unde găsim cea mai veche biserică din Cipru – biserica Agios Lazarus.

   De asemenea, chiar lângă mare, putem vizita o fortăreață medievală și o moschee. În apropierea unui lac sărat, lângă aeroportul internațional Larnaca, putem vizita complexul muzeal și moschea Hala Sultan Teke, un loc sfânt al musulmanilor unde se pare că este îngropată o mătușă a profetului Mahomed.

   Iubitorii de pisici trebuie să știe că Cipru este paradisul pisicilor.

   Cipru-paradisul pisicilor

   Pedalăm pe un drum secundar pitoresc, pe lângă mare, până în localitatea turistică Zygi de unde începe o cățărare spre Kalavasos. Intrăm într-o zonă colinară cu aspect montan. Pedalăm pe drumul B1, paralel cu autostrada A1, un drum cu trafic auto redus. În apropiere de Lemesos ajungem la un vechi sit arheologic de unde urmăm o pistă ciclabilă de cca. 20 km până la ieșire din Limassol. Pe traseu putem să oprim să facem baie și plajă, pe o plajă superbă și puțin cunoscută de turiști, în apropierea localității Alaminos. De asemenea, până în Zygi vom pedala pe lângă multe plaje, iar în apropiere de Lemesos și în Lemesos avem 10 km de plaje bine întreținute.

   Luăm cina și ne cazăm în Limassol, la o pensiune.

  3. Ziua 3 Limassol - Kolossi - Pissouri - Pafos, 68 km

   După micul dejun vizităm Limassol, ne plimbăm pe bulevardul paralel cu marea, cu ale sale clădiri eclectice, moderne și cu biserici impunătoare.

    

   Vom avea o zi plină de istorie: în localitatea Kolossi admirăm un imens bastion medieval și o bisericuță bizantină, iar la doar câțiva kilometri distanță ne oprim să vizităm ruinele antice ale străvechiului Kourion.

   Aici se află un muzeu interesant, o plajă paradisiacă și un restaurant cu specific pescăresc unde se mănâncă excelent. Urmează un traseu cu cățărări ușoare pe lângă mare, până în stațiunea Pissouri. După câțiva kilometri ajungem într-un loc emblematic al Ciprului, Stânca Afroditei, locul unde se pare ca zeița dragostei s-ar fi născut din spuma mării.

   Stânci in Marea Mediterana

   De aici pedalăm printre mai multe livezi de portocali până în celebrul Pafos, un adevarat regal turistic încărcat de istorie.

   Coasta Cipriota

   Luăm cina și ne vom caza la un complex turistic chiar la intrare în Pafos .

  4. Ziua 4 Pafos - Pegeia - Neo Chorio - Pomos, 73km

   Începem ziua cu vizita unei superbe bisericuțe unde vom face o pauză, ne putem reculege, dar și admira picturile interioare.


   Pictura interioara a bisericii de langa Pafos

   Preț de câteva ore vizităm Pafos, acest oraș fabulos al Ciprului, practic un real muzeu natural unde întâlnim catacombe, biserici bizantine vechi, mozaicuri din perioada romană, morminte milenare și clădiri vechi extravagante.

   În port vom admira o fortăreață. În continuare pedalăm pe lângă mare spre Pegeia și ajungem în curând la Coral Bay, o plajă paradisiacă.
   Trecem pe lângă multe plantații de bananieri și ajungem în salbatica Peninsula Akamas, unde se termina drumul asfaltat.
   De aici vom pedala cca. 25km pe off-road de calitate, până ajungem la asfalt lângă localitatea Neo Chorio. De aici începe infrastructura turistică și vom avea parte de o frumoasă pistă ciclabilă. Trecem prin câteva localități turistice, până ajungem în orășelul Pomos.

   Luăm o binemeritată cină și ne cazăm la o pensiune în Pomos.

  5. Ziua 5 Pomos - Kato Pyrgos - Morfou, 60 km

   Luăm micul dejun în Pomos și încălecăm în șa pentru a ne continua aventura pe două roți în partea nordică a insulei Cipriote.

   Imediat dupa Pomos întâlnim  o frumoasă biserică în rusticul sat Pachyammos. La iesirea din această localitate începe o cățărare lungă de aproximativ 8 km, deci este foarte important să ne aprovizionam cu apă în caz de caniculă. Dacă ați participat la antrenamentele de cătărare pe care le organizăm periodic în țară nu veți avea absolut nici o problemă, dimpotrivă, aceasă cătărare poate fi punctul de atracție al zilei 🙂

   Cu bicicleta prin Cipru

   Peisajul este de vis, ne bucuram de umbra chiparoșilor și în depărtare vedem marea de azur. Pe traseu întalnim si multe capre, animal simbolic al Ciprului. În vârful cățărării, după cca o oră de efort, întâlnim un sat abandonat. Pedalăm câțiva km. pe un drum de culme, iar apoi urmează o lunga coborâre până în Mansoura.
   De aici drumul merge pe lângă mare, dar traficul auto este foarte redus.


   După Kato Pyrgos ajungem la vama cu Republica Turcă a Ciprului de Nord. Aici trebuie sa prezentăm cărțile de identitate la control. De aici practic pășim în Asia, întâlnim sate exact ca-n Turcia, iar bisericile sunt înlocuite de moschei. Aici se schimbă și banii, avem nevoie de lire turcești, dar se acceptă si euro. Trecem pe lângă două stațiuni litorale cu aspect oriental înainte de a aborda o ușoară cățărare spre orașul Morfou unde ne cazăm la pensiune.

   Cină și cazare în Morfou.

  6. Ziua 6 Morfou - Myrtou - Karavas - Kerynia, 45 km

   Începem ziua cu vizita orașului care păstreaza un farmec oriental. La loc de cinste, putem admira aici renumita biserică a Sfântului Mamas care a fost un sihastru îmblânzitor de lei. În continuare avem o cățărare și intrăm într-o zonă cu vegetație abundentă. În depărtare se văd Munții Pentadaktilos. Spre litoral avem o superbă coborâre și trecem pe lângă niște lacuri. Trecem și prin sate turcesti tradiționale. Peisajele sunt de vis. Urmează să pedalăm pe lângă mare, într-o zonă puternic urbanizată și ne vom caza în orasul Keryneia.

  7. Ziua 7 Keryneia - Davlos, 59,4 km

   În acest oraș-port aflat la doar 70 km de Anatolia găsim unul dintre cele mai importante castele din Mediterana de Est, castel datând din secolul al XVI-lea. După ce ne plimbam prin acest port animat, urmează să pedalăm pe o șosea paralelă cu marea. Această parte a insulei este mai săracă decât cea sudică-grecească, multe clădiri de aici se află în construcție.

   În drumul nostru se află și castelul medieval Kantara, unul dintre cele mai importante de pe insulă. Pentru a ajunge la castel trebuie să urcăm câțiva km, deci vizitarea sa este opțională. Ne continuăm drumul până în Davlos unde ne vom caza la o pensiune/hotel.

   Castelul din Kyrenia

  8. Ziua 8 Davlos - Trikomo - Ammochostos, 44 km

   Astăzi începem ziua cu o cățărare de câțiva km dar cu o pantă ușoară. Avem de traversat Munții Pentadaktilos care au mai degrabă înfățișarea unor dealuri cu vârfuri de până la 400-500m. Ajunși în vârf, începem coborârea până la Bogazi, stațiune la Marea Mediterană. De aici vom avea de pedalat pe lângă mare, pe o pistă ciclabilă la nivelul celor de pe Coasta de Azur, trecând printr-o salbă de stațiuni unde o sa avem multe ocazii sa facem baie în mare, să ne relaxăm pe plaje amenajate cu toate facilitățile necesare.

   Pe traseu putem vizita ruinele vechiului oraș antic de la Salamina si mânăstirea Sfântul Barnabas, care este o adevarată perla a artei ecleziastice bizantine și care dispune și de un muzeu cu icoane bizantine vechi și artefacte din neolitic si antichitate. Fără discuție cel mai important reper turistic al acestei zile va fi vizitarea orașului Ammochostos sau Famagusta, unul dintre cele mai interesante burguri medievale din Mediterana. Orașul vechi este complet fortificat și păstrează vestigii, palate, clădiri istorice și ruine de o înaltă valoare cultural artistică.

   După ce vizităm fascinantul centru istoric, ne cazăm la o pensiune sau hotel din oraș.

  9. Ziua 9 Ammochostos - Paralimni - Protaras - Cavo Greco - Ayia Napa, 55km

   Astăzi trecem din nou granița în Cipru grecesc. Trecem prin câteva localități cu biserici bizantine. Ajungem în orășelul Paralimni care are un centru istoric interesant. Urmează sa pedalăm pe o pista ciclabilă, pe lângă mare, trecând prin cele mai celebre stațiuni ale Ciprului care au o infrastructura turistică admirabiă. Avem nenumărate posibilități de a opri la o plajă pentru a face baie în Marea Mediterană.

   Vom pedala, de asemenea, pe o pistă ciclabilă, lungă de aproape 25 km între Paralimni si Ayia Napa, cea mai renumită stațiune a Ciprului. Vom vizita și extremitatea sus-estică a insulei numită promontoriu Cavo Greco unde avem parte de o lagună albastră și de peisaje năucitoare. Aici vom face și o ușoară cățărare pe off-road pentru a ajunge la un punct de belvedere unic, prevăzut cu un frumos pavilion.De aici avem posibilitatea de a cumpăra răcoritoare sau o gustare.

   Drumul până în Ayia Napa trece printr-o zonă magnifică. În Ayia Napa găsim nenumărate hoteluri, restaurante și plaje  dar putem vizita și un muzeu intereant, o mânăstire medievală dar și un muzeu de scultură în aer liber.

   Cazarea o vom avea in Ayia Napa la un hotel sau pensiune.

  10. Ziua 10 Ayia Napa - Xylofagou - Ormideia - Larnaca - Aeroportul International din Larnaca, 65km

   Dimineața putem opta să ne mai relaxăm pe una din celebrele plaje din Ayia Napa (de exemplu Nissi Beach). Pedalăm pe o pistă ciclabilă până ajungem într-un mic port pescăresc unde găsim o străveche bisericuță bizantină și câteva restaurante renumite.

   De aici părăsim pista ciclabilă și pedalăm pe un drum secundar spre Xylofagou trecând prin Liopetri unde întâlnim alte biserici interesante. De aici pedalăm pe B3 iar imediat după Ormideia drumul nostru va fi spectaculos. Ultimii 20 de km până la aeroportul de lângă Larnaca vom pedala pe o pista ciclabilă având posibilitatea să mai facem popasuri pentru baie în mare.

   Seara vom lua avionul spre București după o splendidă vacanță activă pe insula Afroditei.

  Pe bicicletă în Cipru
  cipru15
  cipru18
  cipru19
  Package Confirmed Dates Trip Status Trip Status Price (PP) Excluding Flights Price (PP) Including Flights  
  13/10/2018 - 22/10/2018
  Available
  495,00 
  N/A